Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023
Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα 1 (1ος όροφος), Τμήμα Ιστορίας
Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ιωάννου Θεοτόκη 72, Κέρκυρα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
09:00 - 09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΚΑΦΕΣ
09:30 – 09:40 ΈΝΑΡΞΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Ναούμ Μυλωνάς, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τουρισμού, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Υπεύθυνος της Επιχειρηματικής Επιμόρφωσης και Επιχειρηματικής Κινητοποίησης – Διερεύνησης
ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛ: «Διαστάσεις Καινοτομίας»
09:40 – 10:00 «The Rubik’s Cube is Melted. The end of the citizens the rise of the netizens»
Constantino Roselli, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας NTZNS
10:00 – 10:20 «Βιώσιμος σχεδιασμός και επιχειρηματικότητα: Η διαδρομή από την pizza έως το μπρόκολο»
Χρύσα Χαλικιοπούλου, Συνιδρύτρια της εταιρείας Salty Bag
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛ «Επιχειρείν στη Φιλοξενία και στην Εστίαση»
10:20 – 10:40 «Η Καινοτομία και η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα όπως αποτυπώνονται μέσα από την περίπτωση του RACCONTO Boutique Design Hotel»
Σοφία Βλάσση, Ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια του RACCONTO Boutique Design Hotel
10:40 – 11:00 «Καινοτομία: Όχι πάντα λαμπερή»
Μενέλαος Κουλούρης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Ιδρυτής της εταιρίας Vios Collective
11:00 – 11:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
ΤΡΙΤΟ ΠΑΝΕΛ «Επιχειρείν στο deep tech»
11:20 – 11:40 «Entrepreneurship and Perception»
Dr Samuel Murray, CSO BioPath Innovations SA
11: 40 – 12:00 «The future of Location Validation with bespot»
Δρ. Βασίλης Σταύρου, Συνιδρυτής και Chief Data Officer στην εταιρία bespot
12:00 ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Ερευνητικό Έργο «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο» (ΕΔΒΜ166)

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».