Be there! Corfu Animation Festival 2012

ShareThis
Δημοσίευση: 22-03-2012 13:48 | Προβολές: 1324
Έναρξη: 29-03-2012 |Λήξη: 01-04-2012
[Έληξε]
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 1.09 MB :: Τύπος: Συμπιεσμένος φάκελος
image

Η μέρα για την έναρξη του δεύτερου Be there! Corfu Animation Festival πλησιάζει και συγκεκριμένα το ραντεβού του με το κοινό για τις 29 Μαρτίου συνοδεύεται από πλήθος καλλιτεχνικών ταινιών στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα με αποτέλεσμα το διπλασιασμό του περσινού ήδη μεγάλου αριθμού συμμετοχών σε αυτό.

Με 47 ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους, 35 ταινίες στο αντίστοιχο φοιτητικό τμήμα και 14 επιλεγμένες ταινίες για το εκτός συναγωνισμού, επίσημο τμήμα του φεστιβάλ “Πανόραμα”, που από φέτος εγκαινιάζεται από το διεθνές φεστιβάλ animation της Κέρκυρας, οι προσδοκίες για μια ακόμη επιτυχημένη διεξαγωγή ενισχύονται σημαντικά.

Με 32 σημάνσεις στον παγκόσμιο χάρτη, όσες και οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Be there! η παρέα των διεθνών φίλων του Φεστιβάλ μεγαλώνει και εμπλουτίζεται με την Ευρώπη να δίνει τα σκήπτρα της πρωτοκαθεδρίας στην υπέροχα φινετσάτη Γαλλία και τη γνωστή μας από πέρσι και παραδοσιακά ισχυρή χώρα του animation, Πολωνία, αλλά και με την αρκετά έντονη παρουσία της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ανάμεσα στις φετινές συμμετοχές συγκαταλέγονται 2 ταινίες, υποψήφιες για Όσκαρ ταινίας animation μικρού μήκους. Η πρώτη φέρει τον τίτλο “Sunday/Dimanche” και είναι μια δημιουργία του Patrick Doyon από τον Καναδά, ενώ η δεύτερη με τον τίτλο “A morning stroll” ανήκει στον Grant Orchard από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στo πλαίσιo των επιλεγμένων ταινιών περιλαμβάνεται ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης του ανεξάρτητου animation, Bill Plympton (“Summer Bummer”), καθώς και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Quay Brothers, δημιουργοί του “Maska” και ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Νάσος Βακάλης δημιουργός του “Human nature”.

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες είναι φέτος και οι αρκετές ελληνικές συμμετοχές, ανάμεσά στις οποίες και φιλόδοξα τολμήματα πολλά υποσχόμενων φοιτητών - εκκολαπτόμενων animators από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του δικού μας Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και άλλων ταλαντούχων φοιτητών - καλλιτεχνών από άλλα Πανεπιστημιακά τμήματα.

Τρεις ήδη βραβευμένες ταινίες μεγάλου μήκους, η υποψήφια για Oscar ταινία animation «Η ζωή ενός γάτου» (Une vie de chat | A cat in Paris), σε σκηνοθεσία Jean Loup Felicioli και Alain Gagnol, «Jerzy ο Σκατζόχοιρος» (Jez Jerzy | George the Hedgehog), σε σκηνοθεσία Wojciech Wawszczyk, Jakub Tarkowski και Tomasz Leśniak και «Κοντός, Χοντρός, και Φαλακρός» (Gordo, Calvo y Bajito | Fat, Bold and Short Man) σε σκηνοθεσία του Κολομβιανού Carlos Osuna, εγκαινιάζουν το νέο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους του Be there! κάνοντας παράλληλα και τις Πανελλήνιες Πρεμιέρες τους σε αυτό.

Στο «Πανόραμα» του Be there!, το επίσημο τμήμα που από φέτος εγκαινιάζεται από το διεθνές φεστιβάλ animation της Κέρκυρα, για τις εκτός συναγωνισμού ταινίες, συμμετέχουν οι σημαντικές ταινίες «Ένα γράμμα μια ιστορία» (Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Σοφία Μαντουβάλου) και «Τα σκυλιά» (Ντίνος Θεοδοσίου).

Το φετινό Be there! Corfu Animation Festival τιμά τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα και δημιουργό ολόκληρης σχολής στις γαλλικές ταινίες animation, Jean-François Laguionie, με ρετροσπεκτίβα του έργου του και την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη στο φεστιβάλ, καθώς και τον επίσης σπουδαίο Alex Orrelle, animator στην ταινία "The Incredibles" (Pixar) και διευθυντή animation στην ταινία της Warner Bros. "Yogi Bear" που ενισχύει τα καλλιτεχνικά workshops του Be there! με ένα σημαντικό masterclass.

Στον τομέα των συνεργασιών του με άλλα Φεστιβάλ το Be there! με ιδιαίτερη τιμή κατόρθωσε τη συνεργασία του με το φημισμένο φεστιβάλ της Πορτογαλίας Cinanima (Espinho), μια μοναδική συλλογή σύγχρονων πορτογαλικών ταινιών animation του οποίου παρουσιάζει στο πρόγραμμά του. Παράλληλα μια σπουδαία καταγραφή της πιο μοντέρνας ιστορίας του τσέχικου animation εκπροσωπείται στο πρόγραμμα "Από το έτος μηδέν" σε συνεργασία με το διάσημο φεστιβάλ AniFest.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site  www.betherefest.gr Νέο παράθυρο

pdf Πρόγραμμα Φεστιβάλ Corfu Animation 2012

xls Κατάλογος Εργαστηρίων Φεστιβάλ Corfu Animation 2012

pdf Αφίσα Φεστιβάλ Corfu Animation 2012


Τη διοργάνωση του φεστιβάλ έχει αναλάβει το γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων Great Events, www.greatevents.gr Νέο παράθυρο

Χώροι Διεξαγωγής:
Κινηματογράφος Ορφέας – Ιόνιος Ακαδημία – Πολύτεχνο

Υποστηρικτές:
Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος - Πρεσβεία του Ισραήλ

Χορηγός Φιλοξενίας:
Bella Venezia

Χορηγοί επικοινωνίας:
MEGA CHANNEL - ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Zippyframes – Dailymotion – Culturenow - Cosmo – Corfuland – Plus Corfu
Αντέννα Κέρκυρα 92,6 – Κύμα FM 90,3 – Life Radio 102,9 – Νέο Ραδιόφωνο 97,9 MyKerkyra


Στον συνημμένο συμπιεσμένο φάκελο περιλαμβάνονται το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ο κατάλογος των εργαστηρίων και η αφίσα του φεστιβάλ.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6094
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Open Call - Ionian Contemporary Animation Festival ICONA 2023
Δημοσίευση: 20-06-2023 17:46 | Προβολές: 4007
Έναρξη: 20-06-2023 |Λήξη: 08-09-2023
[Έληξε]
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας