Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο παλαιό Φρούριο - Για πρώτη φορά η ανακήρυξη «Φίλων του Ιονίου Πανεπιστημίου»

ShareThis
Δημοσίευση: 30-05-2022 10:21 | Προβολές: 5883
image

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του παλαιού Φρουρίου έμπροσθεν του ναού του Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα η τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022. Η τελετή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ιδρύματος σε εξωτερικό χώρο, ένα τοπόσημο με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτισμική αξία, σε κλίμα συγκίνησης και χαράς. Η επιβράβευση της προσπάθειας και της ακαδημαϊκής πορείας των φοιτητών/φοιτητριών, αλλά και της αρωγής των γονέων τους, καθώς και η ηθική ανταμοιβή των καθηγητών και καθηγητριών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπογραμμίστηκαν -μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, κατά την προσφώνησή του κήρυξε την έναρξη της τελετής, αφού προηγουμένως συνεχάρη τους/τις πτυχιούχους, τονίζοντας το ουσιαστικό, ποιοτικό αντίκρισμα του τίτλου σπουδών που λαμβάνουν από ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που επενδύει διαχρονικά στην ποιότητα. Συγχαρητήρια δόθηκαν και στους οικείους των αποφοίτων για τη διαρκή τους στήριξη στα χρόνια των σπουδών, σε καιρό οικονομικής κρίσης, πανδημίας και ενός αδικαιολόγητου πολέμου. Ο κ. Πρύτανης έκανε επίσης μνεία στις προκλήσεις σταδιοδρομίας, και τις σχετικές προοπτικές, δίδοντας έμφαση στη σημασία των συνεργασιών σε ένα άκρως διαθεματικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον νέο θεσμό του «Φίλου του Πανεπιστημίου», ο οποίος προσφάτως εγκρίθηκε από την Σύγκλητο του Ιδρύματος με στόχο την ενίσχυση των συνεργειών και της εξωστρέφειας, αλλά και την αναγνώριση της οικειοθελούς συνεισφοράς φυσικών προσώπων που στηρίζουν πολυεπίπεδα την ακαδημαϊκή ανάπτυξη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών τίτλων «Φίλος του Ιονίου Πανεπιστημίου» από τον κ. Πρύτανη στον κ. Χαράλαμπο Βούλγαρη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και τον ιατρό-δόκτορα κ. Αναστάσιο Ξιάρχο για την έμπρακτη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και την επίτευξη των στόχων του Ιδρύματος. Οι δύο τιμώμενοι, στην σύντομη αντιφώνησή τους ευχαρίστησαν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ιδιαίτερα τιμητική πρωτοβουλία ανακήρυξής τους σε αυτόν τον νέο θεσμό του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια, η χορωδία και το φωνητικό σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ερμήνευσαν χορωδιακές διασκευές έργων των Michael Jackson και Duke Ellington, υπό την μουσική διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος κ. Δημήτρη Κτιστάκη. Οι 80 περίπου φοιτητές της χορωδίας, συνοδευόμενοι από τετραμελές σύνολο φοιτητών της τζαζ, ενθουσίασαν το κοινό και συνέβαλαν με τρόπο μοναδικό στην εορταστική ατμόσφαιρα της τελετής.

Ακολούθησε η τελετή της ορκωμοσίας των αποφοίτων των έξι εκ των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου με έδρα την Κέρκυρα (Ιστορίας - Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας - Μουσικών Σπουδών - Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας – Πληροφορικής). Την ορκωμοσία προλόγισαν οι Κοσμήτορες των Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ενώ την ορκωμοσία κάθε Τμήματος ο εκάστοτε Πρόεδρος. Την εκδήλωση έκλεισε μία εντυπωσιακή διαδραστική οπτικοακουστική παράσταση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με τίτλο «Ταξίδι». Η παράσταση δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την τελετή ορκωμοσίας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και επίβλεψη των καθηγητών του Τμήματος κ. Κωνσταντίνου Τηλιγάδη, Χάρη Μαρίνη και Απόστολου Λουφόπουλου.

Η Πρυτανική αρχή ευχαριστεί όλους τους συντελεστές σχεδιασμού και οργάνωσης αυτής της ιδιαίτερης τελετής, καθώς επίσης και την Εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας για την παραχώρηση της άδειας διοργάνωσής της. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με δέσμευση για την διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και της ακαδημαϊκής ζωής, συγχαίρει τους/τις πτυχιούχους, τους εύχεται καλή σταδιοδρομία και επιβεβαιώνει ότι θα είναι δίπλα τους, συμπαραστάτης στις όποιες επαγγελματικές ή ακαδημαϊκές επιλογές τους.


* Φωτογραφικό υλικό: Φωτογραφείο Κροκίδης


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας