Ο Θωμάς Βαλιανάτος, Λέκτορας του ΤΤΗΕ, στη “Wrong Biennale”

ShareThis
Δημοσίευση: 10-11-2021 13:09 | Προβολές: 718
Έναρξη: 01-11-2021 |Λήξη: 01-03-2022
[Έληξε]
Συμμετέχοντα Μέλη
Θωμάς Βαλιανάτος
image

Ο Θωμάς Βαλιανάτος, Λέκτορας (μόνιμος) του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, συμμετέχει με το έργο του “Alienscapes+ Microscapes στη Διεθνή Έκθεση Whatdowedonow?” στο πλαίσιο της “Wrong Biennale”. H έκθεση θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω του The Wrong.tv.

Στο έργο “Alienscapes+. Microscapes” το “χτίσιμο” των τοπίων πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο. Η μέθοδος είναι η παρακάτω: βιντεοσκοπούνται με ψηφιακό μικροσκόπιο φρακταλικές μικρολεπτομέρειες αφηρημένου εξπρεσιονισμού και την ίδια στιγμή δημιουργείται τρισδιάστατη μετατόπιση (displace mapping) σύμφωνα με κάποιες παραμέτρους του ήχου (audioreactive visuals). Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, εκτελούνται ζωντανά, οπτικοακουστικές performances και καταγράφονται σε βίντεο. Αυτό το βίντεο-έργο είναι μια συρραφή 5 διαφορετικών αποσπασμάτων από συναφείς performances. Το τελευταίο απόσπασμα έχει γίνει με τη χρήση 2 λογισμικών ταυτόγχρονα, το ένα για το displace mapping (touch designer) και το άλλο για το texture mapping με τα φρακταλικά μοτίβα (fragment flow). Ο spout χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των γραφικών ανάμεσα στα 2 λογισμικά σε πραγματικό χρόνο.

Η οθόνη χωρίζεται σε 3 πλαίσια. Πάνω αριστερά καταγράφεται το μικροσκόπιο μαζί με το χέρι του καλλιτέχνη που κινεί το χαρτί με τη αφηρημένη ζωγραφική, πάνω δεξιά φαίνεται το texture mapping, δηλαδή αυτό που δείχνει το μικροσκόπιο-κάμερα, καθώς η κύρια οθόνη δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (output).

Διάρκεια Έκθεσης: 1η Νοεμβρίου 2021-1η Μαρτίου 2022

Επίσημος ιστοχώρος έργου: Alienscapes+ (2021). Microscapes

Επίσημος ιστοχώρος Έκθεσης: the Wrong Biennale και The Wrong.tv.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας