Το CHIGreece 2021 αποτελεί το πρώτο διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού ACM SIGCHI* Chapter και πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 25-27 Νοεμβρίου 2021. Το θέμα του αφορά το “Connecting the Community” και κύριος στόχος του είναι να προσκαλέσει ερευνητές, από διάφορα ιδρύματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, ώστε να συναντηθούν, να παρουσιάσουν και να διαδώσουν την έρευνα και τις καινοτομίες τους. Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες (25-27/11/21) κατά τη διάρκεια των οποίων θα λάβουν χώρα συνεδρίες με κεντρικούς ομιλητές, παρουσιάσεις εργασιών, εκθέσεις και διαδραστικές εμπειρίες και μία θεματική αφιερωμένη σε νέους ερευνητές.
Το Συνέδριο CHIGreece 2021 αποτελεί την μετεξέλιξη των “Ημερών Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας” (https://usability.ntlab.gr/), της ελληνικής εκδοχής των επιστημονικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας, σε ετήσια διοργάνωση του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, από το 2008 έως και το 2020.
Μέλη του εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών (InArts) του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με Διευθυντή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ανδρέα Γιαννακουλόπουλο, έχουν συμβάλει στην τεχνική υλοποίηση του ιστοχώρου του Συνεδρίου και της ειδικής πλατφόρμας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εισαγωγής περιεχομένου, εγγραφής παρακολούθησης και πληρωμής συμμετοχής.
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Κωνσταντίνος Χωριανοπούλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος αποτελούν μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου CHIGreece 2021 (Publication & Proceedings Chairs και Local Arrangements and Registration Chairs αντιστοίχως).
Ημερομηνίες Συνεδρίου: 25-27 Νοεμβρίου 2021
Επίσημος ιστοχώρος Συνεδρίου CHIGreece 2021: https://chigreece.gr/
Δωρεάν Εγγραφή: https://chigreece.gr/2021/attend/registration/
Πρόγραμμα Συνεδρίου: https://chigreece.gr/2021/program/program-full/
Κεντρικοί Ομιλητές: https://chigreece.gr/2021/program/keynote-speakers/
Nuria Oliver, ELLIS Unit Alicante Foundation
Alan Dix, Swansea University, Wales, UK
Νικόλαος Αβούρης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα
*SIGCHI - Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Αλληλεπίδραση Υπολογιστή-Ανθρώπου
Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος της ACM (Association for Computing Machinery, Σύλλογος Μηχανημάτων Υπολογισμού) για την Αλληλεπίδραση Υπολογιστή-Ανθρώπου με το όνομα SIGCHI είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως ένωση επαγγελματιών που εργάζονται στην έρευνα και την πρακτική της αλληλεπίδρασης υπολογιστή-ανθρώπου.
Αυτή η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από επιστήμονες υπολογιστών, μηχανικούς λογισμικού, ψυχολόγους, σχεδιαστές αλληλεπίδρασης, γραφίστες, κοινωνιολόγους και ανθρωπολόγους, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς από τους τομείς των οποίων η ειδική τεχνογνωσία έρχεται να συνεισφέρει σε αυτόν τον τομέα. Τα μέλη της ενώνει η κοινή αντίληψη ότι ο σχεδιασμός χρήσιμης και εύχρηστης τεχνολογίας είναι μια διαδικασία διεπιστημονική, και πως όταν γίνει σωστά, έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων. Το SIGCHI διαθέτει πάνω από εξήντα ενεργά τοπικά παραρτήματα σε πέντε ηπείρους για την προώθηση τοπικών δικτύων υποστήριξης για επαγγελματίες του HCI, της Αλληλεπίδρασης Υπολογιστή-Ανθρώπου.