Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού́ 2021 - 2022» της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού́ Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού́, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (αρ. πρωτ. Πρόσκλησης 2261/9.6.2021, κωδ. ΕΔΒΜ96), η οποία συγχρηματοδοτείται από́ το Ευρωπαϊκό́ Κοινωνικό́ Ταμείο (ΕΚΤ) και από́ Εθνικούς Πόρους, και σύμφωνα με την απόφαση του Ειδικού Επταμελούς Οργάνου της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης ΕΛΚΕ Ι.Π. της 11 ης/30.07.2021 συνεδρίασής του, προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού́ Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, σε ένα από τα επιστημονικά πεδία που έχουν οριστεί από τα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχουν εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος και αναλυτικά περιγράφονται στον Πίνακα Επιστημονικών Πεδίων του παραρτήματος της παρούσας πρόσκλησης.
Λήξη Περιόδου Υποβολής Δηλώσεων: 24/08/2021 15:30
Η υποβολή προτάσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του ειδικού συστήματος Εφαρμογής Υποβολής Προτάσεων Διδασκαλίας από Νέους Διδάκτορες στην εξής διεύθυνση:
Οι ενδιαφερόμενοι/ες νέοι/ες Επιστήμονες, κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος καλούνται να υποβάλουν πρόταση διδασκαλίας σε ένα μόνο από τα κατωτέρω επιστημονικά πεδία των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς επιτρέπεται μόνο μία πρόταση διδασκαλίας ανά διδάσκοντα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Η κάθε πρόταση διδασκαλίας περιλαμβάνει υποχρεωτικώς σχεδιαγράμματα διδασκαλίας για όλα τα μαθήματα που ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο της επιλογής του υποψηφίου διδάσκοντα που καταθέτει την πρόταση.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια παρακάτω:
Κριτήριο 1: λήψη του διδακτορικού τίτλου (ημερομηνία επιτυχούς υποστήριξης) μετά την 01.01.2011
Κριτήριο 2: αναγνώριση διδακτορικού τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ (σε περίπτωση κατοχής του τίτλου από Ίδρυμα του εξωτερικού μόνο)
Κριτήριο 3: Υποβολή σχεδιαγράμματος διδασκαλίας για όλα τα ορισμένα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου
Κριτήριο 4: Βιογραφικό σημείωμα υποψηφίου/ίας, το οποίο αναλύεται στα ακόλουθα:
α) συνάφεια διδακτορικής διατριβής και του συνολικού ερευνητικού έργου
β) επιστημονικές δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις σε συνέδρια (μοριοδοτούνται μόνο οι δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις που είναι συναφείς με το επιστημονικό πεδίο ως εξής: 2 μονάδες για μονογραφία, 1 μονάδα για κάθε δημοσίευση σε περιοδικό αναγνωρισμένου κύρους ή τόμο με κριτές και 0,5 μονάδα για κάθε μία από τις λοιπές δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις)
γ) αποδεδειγμένη μεταδιδακτορική́έρευνα σε συναφές πεδίο (2,5 μονάδες ανά εξάμηνο και μέχρι 3 έτη) η οποία πιστοποιείται με τεκμήρια απασχόλησης από τον αρμόδιο φορέα (βεβαίωση απασχόλησης ή άλλο σχετικό αποδεικτικό). Η διδακτική εμπειρία δεν προσμετράται στην μεταδιδακτορική έρευνα. [Σημείωση: Αφορά απασχόληση μετά την κτήση του διδακτορικού διπλώματος σε ερευνητικά κέντρα ή ερευνητικούς οργανισμούς/φορείς ή εταιρείες με ερευνητική δραστηριότητα.]
Κριτήριο 5: Σχεδιάγραμμα διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του επιστημονικού πεδίου, το οποίο αναλύεται στα ακόλουθα:
α) συνάφεια με την περιγραφή του κάθε μαθήματος
β) αξιοποίηση καινοτόμων μεθοδολογιών/θεωριών & βιβλιογραφίας
γ) δομή, οργάνωση, κατανομή της ύλης
H συνολική βαθμολογία της υποψηφιότητας ενός δυνητικού ωφελούμενου θα προσαυξάνεται κατά 20%, εφόσον δεν έχει επιλεγεί σε άλλο πρόγραμμα Απόκτησης Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας, στο πλαίσιο των προηγούμενων προσκλήσεων ΕΔΒΜ20, ΕΔΒΜ45, ΕΔΒΜ82, καθώς και της ΕΔΒΜ96 του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014-2020.
Η επιλογή των υποψηφίων της παραπάνω πρόσκλησης θα γίνει από τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατόπιν εισήγησης τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης ανά Επιστημονικό Πεδίο, Η Επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ορίζεται με πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τμήματος από την Επιτροπή Ερευνών και διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Οι υποψήφιοι/ες έχουν δικαίωμα άσκησης ένστασης εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επόμενη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ», καθώς και δικαίωμα φυσικής πρόσβασης τόσο στις αξιολογήσεις, όσο και στους φακέλους των υπολοίπων υποψηφίων. Επισημαίνεται ότι επί ύπαρξης εύλογου ενδιαφέροντος παρέχεται δικαίωμα φυσικής πρόσβασης στα ατομικά φύλλα αξιολόγησης των άλλων υποψηφίων, μετά από αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/νης, προς τον ΕΛΚΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όταν στα αιτούμενα στοιχεία περιλαμβάνονται και ειδικές κατηγορίες δεδομένων, αυτά χορηγούνται μόνο υπό τις προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και των λοιπών ισχυουσών διατάξεων.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όλα τα θέματα αξιολόγησης καθώς και οι μονάδες βαθμολόγησης των κριτηρίων περιλαμβάνονται στο συνημμένο πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το έργο "Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2021-2022 στο ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" [ΕΔΒΜ96].
ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι/ες για την εν λόγω πρόσκληση καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος να περιλαμβάνει τα κάτωθι:
- Αίτηση Υποψηφιότητας
- Πρόταση Σχεδιαγράμματος Διδασκαλίας για κάθε μάθημα του αιτούμενου Επιστημονικού Πεδίου
- Βιογραφικό σημείωμα. Η υποβολή του Βιογραφικού Σημειώματος συνοδεύεται από το σύνολο των εγγράφων τα οποία τεκμηριώνουν τα διαλαμβανόμενα σε αυτό.
- Φωτοαντίγραφο Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών. Σε περίπτωση όπου ο τίτλος έχει χορηγηθεί από Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της αλλοδαπής απαιτείται η προσκόμιση της αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
- Σε επίπεδο αίτησης υποψηφιότητας, ο υποψήφιος που δεν έχει προγενέστερη συμμετοχή θα πρέπει να υποβάλει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν έχει επιλεγεί σε πρόγραμμα Απόκτησης Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας, στο πλαίσιο των προσκλήσεων ΕΔΒΜ20, ΕΔΒΜ45, ΕΔΒΜ82, καθώς και της ΕΔΒΜ96 του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014- 2020.
Για τις περιπτώσεις των ανωτέρω υποψηφίων θα υπάρξει διασταύρωση της μη προγενέστερης συμμετοχής του ΑΦΜ του υποψηφίου με βάση τα Απογραφικά Δελτία των Πράξεων των προσκλήσεων ΕΔΒΜ20, ΕΔΒΜ45, ΕΔΒΜ82, καθώς και της ΕΔΒΜ96 του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014- 2020, σε συνεργασία με την ΕΥ ΟΠΣ». - Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία δηλώνεται ότι ο/η υποψήφιος/α
i. έλαβε γνώση των όρων της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και τους αποδέχεται όλους ανεπιφύλακτα,
ii. τα στοιχεία του βιογραφικού́σημειώματος είναι αληθή́,
iii. δεν κατέχει θέση μέλους ΔΕΠ/ΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ των ΑΕΙ ή συμβασιούχου διδάσκοντα του Π.Δ. 407/80, ή συμβασιούχου Επιστημονικού Συνεργάτη ΤΕΙ, ή συμβασιούχου Εργαστηριακού Συνεργάτη ΤΕΙ στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή, ή συμβασιούχου πανεπιστημιακού υποτρόφου του έκτου εδαφίου της παρ. 6 του Άρθρου 29 του Ν. 4009/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ΦΕΚ 33/Α/27-02-2016), του οικείου Τμήματος,
iv. δεν κατέχει θέση διοικητικού προσωπικού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο,
v. δεν κατέχει θέση Ερευνητή / Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα σε ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή της αλλοδαπής.
Επιπλέον των ανωτέρω, για πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται πιστοποιητικό ελληνομάθειας Δ' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.
Τα ανωτέρω στοιχεία, πρέπει να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διεύθυνσης: rc.ionio.gr/edbm
Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής θα είναι διαθέσιμο από τις 30/07/2021 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στις 24/08/2021 (και ώρα 15:30).
ΠΕΔΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
- Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας
- Περιγραφή, Διαχείριση και Ανάπτυξη Ψηφιακών Τεκμηρίων στις Bιβλιοθήκες
- Περιγραφή και Διαχείριση Ηλεκτρονικών Αρχείων, Διάθεση Τεκμηρίων και Συλλογών με Συστήματα Ψηφιακών Βιβλιοθηκών
- Αρχειονομία
- Τμήμα Μουσικών Σπουδών
- Μουσική Τεχνολογία και Συστἠματα Διάδρασης
- Κιθάρα
- Μουσικοθεραπεία και Μουσική Παιδαγωγική
- Ψυχολογία της Μουσικής και Μουσική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
- Ιστορία της Ευρωπαϊκής Μουσικής
- Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας
- Διδιάστατος/Τριδιάστατος σχεδιασμός και σύνθεση
- Επιμέλεια Εκθέσεων Νέων Μέσων
- Παραγωγή και Δημιουργία Καλλιτεχνικού Οπτικοακουστικού Έργου
- Οπτικοακουστικές Τέχνες και Φυσικές Επιστήμες
- Τμήμα Πληροφορικής
- Προγραμματισμός και Εφαρμογές
- Κοινωνική Πληροφορική
- Ανάλυση Δεδομένων και Πληροφορίας
- Tμήμα Ξένων Γλωσσών, Mετάφρασης και Διερμηνείας
- Οικονομική-Νομική-Πολιτική Μετάφραση από τα Γερμανικά προς τα Ελληνικά και αντίστροφα
- Τουρκική Γλώσσα και Λογοτεχνία
- Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Φιλοσοφία
- Πολυτροπική Μετάφραση και Διερμηνεία
- Ηνωμένο Βασίλειο, Αγγλόφωνες Χώρες και οι Πολιτισμοί τους
- Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
- Βιοχημεία και Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων
- Ανάπτυξη Βιοδιυλιστηρίων & Βιολειτουργικά Τρόφιμα
- Ενόργανη Χημική Ανάλυση & Μικροβιακή Τεχνολογία
- Ειδικά Θέματα & Σύνταξη Επιστημονικών Εργασιών στην Επιστήμη Τροφίμων & Διατροφή του Ανθρώπου
- Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας
- Ψηφιακά Μέσα και Νέες Τεχνολογίες
- Νέα Μέσα Επικοινωνίας
- Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
- Τμήμα Περιβάλλοντος
- Χημεία & Έλεγχος Περιβάλλοντος
- Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη
- Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών, Άγριας Πανίδας & Οικοσυστημάτων
- Τμήμα Τουρισμού
- Τουριστικό Μάρκετινγκ
- Διοίκηση του Τουρισμού
- Αγγλική Γλώσσα
- Ξένες Γλώσσες: Γαλλικά και Αγγλικά
- Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης
- Επιχειρησιακή Στρατηγική και Θέματα Καινοτομίας
- Θέματα Διοίκησης και Επιχειρηματικής Ευφυΐας
- Σύγχρονα Θέματα Πληροφορικής
- Tμήμα Iστορίας
- Bυζαντινή Ιστορία
- Λατινική Φιλολογία
- Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία και Ιστοριογραφία