ΣΜΟΤ: ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» («Sonic Arts and Audio Technologies») - Προκήρυξη ακαδ. έτους 2021-2022 - Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι 18/09/2021

ShareThis
Δημοσίευση: 08-06-2021 17:31 | Προβολές: 6298
Έναρξη: 01-07-2021 |Λήξη: 18-09-2021
[Έληξε]
image

Τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνουν και λειτουργούν Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» (Sonic Arts and Audio Technologies) σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 2279 απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος (ΦΕΚ 2935/20.07.2018, τ. Β’).

Ιστοχώρος ΔΠΜΣ: music.ionio.gr/sonarts

Αντικείμενο του Προγράμματος

Το ΔΠΜΣ στις “Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου” έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια και την εξειδίκευση στο πεδίο της ηλεκτροακουστικής μουσικής και των τεχνών του ήχου που αναπτύσσονται στη βάση της χρήσης των σύγχρονων ηλεκτρονικών τεχνολογιών στο επίπεδο της θεωρίας και της καινοτομικής δημιουργίας. Σκοπός του ΔΠΜΣ είναι η παροχή εξειδίκευσης στη διαθεματική επιστημονική και καλλιτεχνική περιοχή που προκύπτει από την τομή των πεδίων της ηλεκτρονικής τεχνολογίας του ήχου, της τέχνης του ήχου και της μουσικής παραγωγής.

To πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη εστιάζει στην καλλιτεχνική δημιουργία που βασίζεται στην κατανόηση των σύχρονων αισθητικών ρευμάτων της ηλεκτρονικής μουσικής και της τέχνης του ήχου γενικότερα καθώς και των μεθοδολογιών και των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους. Αφορά ερευνητές ή/και καλλιτέχνες, οι οποίοι επιθυμούν να εξειδικευτούν στη χρήση της ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας για τη δημιουργία σύγχρονων μορφών ηχητικής τέχνης που σήμερα αποτελεί μια ζωντανή, ευρύτατη και πολυδιάστατη περιοχή έρευνας και καλλιτεχνικής δραστηριότητας παγκοσμίως.

Η δεύτερη εστιάζει στην εμβάθυνση της κατανόησης της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας του ήχου σε σχέση με τις εφαρμογές της στη βιομηχανία της μουσικής και γενικότερα της οπτικοακουστικής παραγωγής, όπως είναι ο ηχητικός σχεδιασμός (στον κινηματογράφο, τα βιντεο-παιχνίδια, τις παραστατικές τέχνες, τα εικονικά περιβάλλοντα,τις ηχητικές εγκαταστάσεις κλπ.) και η παραγωγή προϊόντων ηχητικού/μουσικού περιεχομένου (στη δισκογραφία, το διαδίκτυο κ.ά.). Αφορά ερευνητές ή/και καλλιτέχνες, οι οποίοι στοχεύουν στη δραστηριοποίησή τους στο χώρο τών εφαρμογών αυτών, αποκτώντας εφόδια δημιουργικής απασχόλησης με καινοτομικές προοπτικές στους παραπάνω τομείς, χρησιμοποιώντας και εξελίσσοντας τις τρέχουσες τεχνολογικές δυνατότητες με τρόπο ουσιαστικό και ευρηματικό.

Το Πρόγραμμα έχει ερευνητικό χαρακτήρα και αυτό αποτυπώνεται τόσο στη συνολική δομή του, όσο και στον τρόπο ανάπτυξης του περιεχομένου του. Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Σπουδών του ΔΠΜΣ είναι διαρθρωμένο σε τρία εξάμηνα σπουδών και περιλαμβάνει κατά τα δύο πρώτα εξάμηνα την παρακολούθηση ενός συνόλου Εκπαιδευτικών Ενοτήτων και κατά το τρίτο εξάμηνο σπουδών την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Η παρακολούθηση των Εκπαιδευτικών Ενοτήτων συνίσταται στον συνδυασμό θεωρητικής παρουσίασης εννοιών και καθοδηγούμενου ερευνητικού/καλλιτεχνικού έργου με τη μορφή εκπόνησης ατομικών ή ομαδικών εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών. Το τρίτο εξάμηνο είναι περίοδος εκπόνησης επιβλεπόμενου ατομικού ερευνητικού/καλλιτεχνικού έργου που ολοκληρώνεται με την συγγραφή και υποστήριξη μιας Διπλωματικής Εργασίας.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

Το ΔΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις «Τέχνες και τις Τεχνολογίες του Ήχου» (Sonic Arts and Audio Technologies) με τις εξής ειδικεύσεις:
1. Ηλεκτροακουστική Καλλιτεχνική Δημιουργία (Sonic Arts)
2. Εφαρμοσμένη Ηχητική Παραγωγή (Audio Technologies)

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο ΔΠΜΣ ανά ειδίκευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022 είναι 15.

Οι διδασκόμενες Εκπαιδευτικές Ενότητες είναι εξαμηνιαίες και περιλαμβάνουν συνδυασμό διδασκαλίας (μαθημάτων, σεμιναρίων, εργαστηρίων) και εκπόνησης ερευνητικής εργασίας. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική, με κάποια μέρη της διδασκαλίας να πραγματοποιούνται και στην αγγλική. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξάμηνου οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία, η εκπόνηση/συγγραφή της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην αγγλική γλώσσα.

Το ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» δεν παρέχει δυνατότητα μερικής φοίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ταχυδρομικώς από την 1η Ιουλίου 2021 μέχρι και την 18η Σεπτεμβρίου 2021 (ημερομηνία πρωτοκόλλησης από την Γραμματεία του ΔΠΜΣ) τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση:

Γραμματεία ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου»
Τμήμα Μουσικών Σπουδών - Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Παλαιό Φρούριο
49100, Κέρκυρα

με την ένδειξη "Υποψηφιότητα για το ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου»- Υπόψιν κας Μπούζη Καίτης”.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (https://music.ionio.gr/sonarts/) ή στη Γραμματεία του Προγράμματος (κα. Καίτη Μπούζη, Τηλ. 26610 87523, e-mail: kaiti@ionio.gr).

Ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου»
Καθηγητής Ανδρέας Μνιέστρης


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Νοέμβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 05-11-2024
Προσεχώς
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας