Ενημέρωση κοινότητας ΤΤΗΕ: Μέτρα προστασίας της υγείας κατά τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου
Social Media
Δημοσίευση: 05-10-2020 14:20 | Προβολές: 1235
Ακολουθεί μήνυμα του Μον. Επίκουρου Καθηγητή κου Ιωάννη Δεληγιάννη,
ο οποίος έχει ορισθεί υπεύθυνος για την ορθή και ενιαία εφαρμογή του πρωτοκόλλου διαχείρισης πιθανά ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας.
 

 
Προς: Όλα τα μέλη του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας (Προσωπικό, Φοιτητές, Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Συνεργάτες, Άτομα με οποιαδήποτε σχέση με το Τμήμα)

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φοιτητές και Συνεργάτες,

Στόχος του μηνύματος αυτού είναι να σας ενημερώσω σχετικά με τα μέτρα που έχουμε λάβει για την προστασία όλων μας σε επίπεδο Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας και σε ιδρυματικό επίπεδο για τις δια ζώσης δραστηριότητες οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά τις 12/10/2020. Ο ρόλος όλων μας για την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ως υπεύθυνος για την ορθή και ενιαία εφαρμογή του πρωτοκόλλου διαχείρισης πιθανά ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στο Τμήμα μας θέλω να διευκολύνω τη διαδικασία εύρεσης όλων των πληροφοριών και θα βρίσκονται αναρτημένες σε ανακοίνωση στην κεντρική σελίδα του Τμήματος.

Ορισμός υπευθύνων για την ορθή και ενιαία εφαρμογή του πρωτοκόλλου διαχείρισης πιθανά ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τηλέφωνα ενημέρωσης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος
https://avarts.ionio.gr/gr/news/15330/

Πιστεύω πως όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα:
Α. Να ενημερωθούν όλοι υπεύθυνα, ολοκληρωμένα και από μια κεντρική πηγή για την τήρηση των διαδικασιών και για τη σημασία του προσωπικού τους ρόλου στην εφαρμογή τους.
Β. Να προσαρμόσουν τις συνήθειες τους ώστε να διασφαλίσουν την υγεία όσων συναναστρέφονται και τη δική τους.
Γ. Να ελέγξουν αν τα μέτρα αυτά τηρούνται σχολαστικά ώστε σε καμία περίπτωση να μην κινδυνεύσουν σε χώρους και δράσεις του Πανεπιστημίου.
Δ. Να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος ώστε να μη χαθεί χρόνος.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την υπεύθυνη δήλωση φοιτητών (σε ηλεκτρονική μορφή) προς υποβολή την ημέρα της άφιξης τους στους χώρους του Πανεπιστημίου. Σημειώνεται πως δεν μπορείτε να συμμετάσχετε με φυσική παρουσία σε μαθήματα εάν δεν έχετε καταθέσει τη δήλωση.
https://avarts.ionio.gr/gr/news/15367/

Τα μέτρα προστασίας της υγείας κατά τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο και έχουν αντιγραφεί κάτω από την
https://avarts.ionio.gr/gr/news/15348/

Στο πλαίσιο της δια ζώσης διδασκαλίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με σεβασμό προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και με γνώμονα την προστασία της υγείας τους, εφαρμόζει τα ακόλουθα μέτρα σε όλους τους τους χώρους:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική εντός όλων των κλειστών χώρων του Πανεπιστημίου, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται ταυτόχρονη παρουσία υψηλού αριθμού ατόμων. Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, εξαιρούνται οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπου δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή τους με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας (π.χ. αθλήματα, χρήση πνευστών μουσικών οργάνων) καθώς και τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους, οι οποίοι αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα (π.χ. λόγω αναπνευστικών προβλημάτων).

Τήρηση αποστάσεων: στις αίθουσες διδασκαλίας τηρούνται αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρων. Στις περιπτώσεις μη-χρήσης μη ιατρικής μάσκας, η ελάχιστη απαραίτητη απόσταση είναι 3 μέτρα.

Αποφυγή συγχρωτισμού: οι φοιτητές/φοιτήτριες καλούνται να περιορίζουν την παρουσία τους στους χώρους εκπαίδευσης και στους κοινόχρηστους χώρους στην απολύτως απαραίτητη για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της δια ζώσης διδασκαλίας, οφείλουν να αποχωρούν άμεσα από τις εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να πραγματοποιείται ο απαραίτητος αερισμός και καθαρισμός των χώρων διδασκαλίας.

Αερισμός/καθαρισμός χώρων διδασκαλίας: ο αερισμός των αιθουσών διδασκαλίας πραγματοποιείται μετά την χρήση τους από κάθε Τμήμα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Πριν την επόμενη χρήση τους, οι αίθουσες καθαρίζονται σχολαστικά.

Ατομική προστασία: οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό οφείλουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής και συστήνεται να φέρουν μαζί τους αλκοολούχο διάλυμα για την απολύμανση των χεριών τους.

Σίτιση: τα φοιτητικά εστιατόρια λειτουργούν κανονικά για τη σίτιση των φοιτητών, η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά με παραλαβή φαγητού σε πακέτο.

Τέλος, σε περίπτωση εντοπισμού ή υποψίας πως ύπαρχει πιθανό κρούσμα, ακολουθείται το πρωτόκολλο διαχείρισης πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής νομοθεσίας οι οδηγίες είναι σαφείς, συγκεκριμένες και μπορείτε να τις διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://avarts.ionio.gr/gr/news/15329/

Ο,τιδήποτε διαφορετικό από τα παραπάνω ΔΕΝ είναι επίσημο και ΔΕΝ ισχύει. Σε περίπτωση αμφιβολίας παρακαλούμε να επικοινωνείτε πρώτα με τη Γραμματεία του Τμήματος τηλεφωνικά ή μέσω του ιδρυματικού σας e-mail.

Με εκτίμηση,
Δρ Γιάννης Δεληγιάννης
Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής

Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας
Πλατεία Τσιριγώτη 7, Κέρκυρα, 49100
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
+ 302661087860 (Γραμματεία)
http://www.ionio.gr/~yiannis/
yiannis@ionio.gr

 


Επιστροφή
<< <
Οκτώβριος 2020
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr