Ομοτιμοποίηση του Καθηγητή Νικόλαου Γρηγορίου Κανελλόπουλου

ShareThis
Δημοσίευση: 21-09-2020 16:51 | Προβολές: 1237
image

Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη 2η Συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 απένειμε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή στον αφυπηρετήσαντα Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Νικόλαο Γρηγόριο Κανελλόπουλο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της 1ης Συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.


Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας αναφέρονται τα εξής:

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος αναφέρει ότι στις 07-09-2020 υπεβλήθη στην Γραμματεία του Τμήματος επιστολή – Εισήγηση για πρόταση ομοτιμοποίησης του Καθηγητή κ. Νικολάου Κανελλόπουλουπου, την οποία υπέγραψαν τρία μέλη του Τμήματος: οι Καθηγητές κ. Ανδρέας Φλώρος, κ. Ιωάννης Ζάννος και κ. Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος διάβασε την εισήγηση η οποία έχει ως εξής:

“Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,
οι υπογράφοντες Καθηγητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου μας απευθύνουμε προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου πρόταση για την απονομή του τίτλου του Ομότιμου Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου στον αφυπηρετήσαντα Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας κ. Νικόλαο Γρηγόριο Κανελλόπουλο.

Οι υπογράφοντες απευθύνουν την παρούσα πρόταση στη Σύγκλητο του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως ο Νόμος ορίζει, καθώς θεωρούν ότι η προσφορά του κ. Νικόλαου Γρηγόριου Κανελλόπουλου στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας από εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική άποψη υπήρξε πλούσια, σημαντική και καθοριστική για το συνολικό έργο του Τμήματος και τη διαμόρφωση της εικόνας του στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κύριο ενδιαφέρον του κ. Κανελλόπουλου από το 1984 είναι η ανάπτυξη της Επιστήμης της Πληροφορικής και η εφαρμογή της στην Ελλάδα τόσο στην Εκπαίδευση, όσο και στην Βιομηχανία και στην Δημόσια Διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από 12ετή παραμονή στο εξωτερικό, όπου σπούδασε στο University of Newcastle-upon-Tyne και συνεργάστηκε με ιδρύματα, όπως Micro-electronics Research Institute (UK), ICL Research Institute (UK), EMI (UK), Panorama Office Systems Ltd (UK), Conner Peripherals (USA), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέβαλε στην ανάπτυξη:
➢ του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως Μέλος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος (2013-2017).
➢ του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως μέλος του ΔΕΠ και Πρόεδρος (2017-2020) & (2007-2012).
➢ του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος (2005-2007).
➢ του Τμήματος Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως μέλος του ΔΕΠ (2003-2007).
➢ του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος του ΔΕΠ (1987-2003).
➢ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών του Υπ.Π&Θ, ως Ερευνητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (1987-2003).
➢ της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης του Υπ. Πολιτισμού, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
➢ του μη-Κερδοσκοπικού Καλλιτεχνικού Οργανισμού ΦΑΣΜΑ (Απλό Θέατρο), ως Αν. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (2000-2002).

Ο κ. Κανελλόπουλος έχει διατελέσει μέλος του 1ου κυβερνητικού γνωμοδοτικού οργάνου Τεχνικό Συμβούλιο Πληροφορικής (1987-1989) και Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Πληροφορικής στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Έρευνας & Τεχνολογίας, Άμυνας, Προεδρίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Τύπου & ΜΜΕ, καθώς και σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, το Κεντρικό Αποθετήριο Αθηνών κ.α. Στο πλαίσιο αυτό έχει ορισθεί μέλος σε πλήθος Επιτροπών και έχει συμβάλει στην σύνταξη μελετών Εθνικής σημασίας.

Ο κ. Κανελλόπουλος έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό, την επιστημονική και την διοικητική καθοδήγηση άνω των 50 εθνικών/ευρωπαϊκών ερευνητικών/αναπτυξιακών έργων, σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών, όπως σε θέματα Ηλ. Διακυβέρνησης, στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον, στην Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων, καθώς και στην Εξασφάλισης Ποιότητας στην Εκπαίδευση, στην Δημόσια Διοίκηση και στην Βιομηχανία.

Από το 2004 το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης – Πιστοποίησης (CEEA) της Κυπριακής Δημοκρατίας τον έχει επανειλημμένως ορίσει μέλος σε επιτροπές αξιολόγησης των Πανεπιστημίων και Κολεγίων της Κύπρου.

Το δημοσιευμένο έργο του κατανέμεται σε 3 Διατριβές, 5 Βιβλία, 3 διεθνείς πατέντες και περίπου 120 εργασίες, μελέτες και επιχειρησιακά σχέδια. Είναι συγγραφέας δύο θεατρικών έργων και άλλων λογοτεχνικών κειμένων. Το καλλιτεχνικό του έργο συμπεριλαμβάνει μία ταινία μικρού μήκους, φωτογραφίες (CD, φωτογράφιση θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, κλπ.), παραγωγή Μουσικών CD και Video Clip. Έχει αρθρογραφήσει στον ημερήσιο τύπο και συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Σήμερα, το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον του κ. Κανελλόπουλου είναι η διερεύνηση της εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας σε διαδραστικά οπτικοακουστικά συστήματα Τέχνης (συμπεριλαμβανομένης της Εικονικής Πραγματικότητας και της Επαυξημένης Πραγματικότητας) και η αντίληψη της τρίτης και τέταρτης χωρικής διάστασης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα εν συντομία αναφέρθηκαν πιο πάνω, οι υπογράφοντες Καθηγητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών απευθύνουμε πρόταση προς τη Σύγκλητο του Ιονίου Πανεπιστημίου όπως απονείμει στον αφυπηρετήσαντα Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών κ. Νικόλαο Γρηγόριο Κανελλόπουλο τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη προχώρησαν σε συζήτηση και κατέληξαν ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:


ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Συνέλευση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας συμφωνεί με την ανωτέρω εισήγηση των τριών Καθηγητών του Τμήματος: κ. Ανδρέα Φλώρου, κ. Ιωάννη Ζάννου και κ. Ανδρέα Γιαννακουλόπουλου και αποφασίζει ομόφωνα να διαβιβασθεί προς τη Σύγκλητο του Ι.Π. η οποία είναι αρμόδια σύμφωνα με το Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄) άρθρο 13, παρ.2, περ. λγ να απονέμει τους τίτλους του Επίτιμου Διδάκτορα, του Ομότιμου και του Επίτιμου Καθηγητή, η πρόταση ομοτιμοποίησης του Καθηγητή κ. Νικολάου – Γρηγορίου Κανελλόπουλου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε την 31η-08-2020, επειδή η προσφορά του στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας από εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική άποψη υπήρξε πλούσια, σημαντική και καθοριστική για το συνολικό έργο του Τμήματος και τη διαμόρφωση της εικόνας του στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής κοινότητας.


Δείτε επίσης: Ευχαριστίες Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στον Καθηγητή Νικόλαο Γρηγόριο Κανελλόπουλο


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πασχαλινές ευχές Προέδρου και Γραμματείας Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας 2024
Δημοσίευση: 26-04-2024 13:14 | Προβολές: 206
Έναρξη: 30-04-2024 |Λήξη: 08-05-2024
[Αναμένεται]
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Δράση καθαρισμού στο νησί του Βίδου [14/04/2024]
Δημοσίευση: 09-04-2024 11:51 | Προβολές: 1751
Σημαντική Ημερομηνία: 14-04-2024
[Έληξε]
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας