Συμμετοχή της Επίκ. Καθηγήτριας Dalila Honorato στην έκθεση Com(posto)

ShareThis
Δημοσίευση: 10-02-2020 13:30 | Προβολές: 1334
Έναρξη: 06-02-2020 |Λήξη: 26-02-2020
[Έληξε]
image

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα σύνολο διεθνών και εντόπιων καλλιτεχνών με αναγνωρισμένη αξία σε διάφορες εικαστικές και επιτελεστικές τέχνες, καθώς και σε διάφορες επιστημονικές πειθαρχίες. Τον περασμένο Ιούλιο η κ. Dalila Honorato είχε πραγματοποιήσει ένα residence στο Cultivamos Cultura, κατά το οποίο συνεργάστηκε ως προσκεκλημένη διδάσκουσα σε θερινό σχολείο.

Η έκθεση "Com(posto)" λαμβάνει χώρα στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας. Διάρκεια έκθεσης: 6-26 Φεβρουαρίου 2020.

Περιγραφή
Το λίπασμα είναι οργανική ύλη που έχει αποσυντεθεί μέσω της διαδικασίας που ονομάζεται κομποστοποίηση. Πρόκειται για μια διαδικασία ανακύκλωσης διαφόρων οργανικών υλικών, τα οποία θεωρούνται επίσης απόβλητα και παράγουν ένα βελτιωτικό εδάφους (κομποστοποίηση).
Η φετινή έκθεση στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας έχει διπλό τίτλο, καθώς η λέξη Compost έχει μια πολλαπλότητα εννοιών, οι οποίες αφορούν τη συνοχή της έκθεσης στο σύνολό της, αλλά και το συνταίριασμα διαφόρων έργων τέχνης που έχουν βαθιά σημασία το καθένα ξεχωριστά. Το "Com(post)" συνεπάγεται μια διαδικασία μετασχηματισμού, και φέτος το Cultivamos Cultura στοχάζεται σε βάθος πάνω σε αυτού του είδους τις διαδικασίες. Το αναπόφευκτο των αλλαγών είναι κάτι για το οποίο έχουμε συνεχή επίγνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, έως και τις εποχές που ζούμε τώρα. Λειτουργώντας κυριολεκτικά ως κομποστοποίηση και ως συνταίριασμα υλικών, καθώς επίσης και ως μια συνολική σύνθεση, η "Com(post)" είναι μια έκθεση που μιλά για τους κύκλους, για το μετασχηματισμό και για τη διαδικασία του να γίνεσαι κάτι άλλο, κάτι που θα δώσει το έναυσμα για νέα ξεκινήματα, για καλύτερα ξεκινήματα. Καθώς αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για αλλαγή στον κόσμο μας, στον πλανήτη μας, στις ζωές μας, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι η ζωή αποτελεί μια δυναμική διαδικασία. Ότι η ζωή είναι μια συνεχής διαδικασία μετασχηματισμού και προσαρμογής, την οποία θα πρέπει να αναλογιστούμε και ως κάτι σαν διαδικασία κομποστοποίησης. Η τέχνη, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο ανθρώπινο εγχείρημα, μπορεί να αναδείξει αυτόν τον κύκλο της ζωής και να αποτελέσει και η ίδια μια αντανάκλασή του, λειτουργώντας έτσι ως ο καλύτερος τρόπος για να θυμηθούμε την όλη διαδικασία του να γινόμαστε συνεχώς κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο, κάτι περισσότερο, ή κάτι λιγότερο, και να συνθέτουμε όλα αυτά θα μας χρειαστούν για ένα  δυνητικό μέλλον. Η φετινή έκθεση παρουσιάζει μια μικρή σειρά έργων από διάφορους καλλιτέχνες, τα οποία μας βοηθούν να επανεξετάσουμε το τι μπορούμε να γίνουμε.

Έργα
Summer School των: Diana Aires, Tiago Costa, Ânia Pais, Molly Ashley, Henry Wang, Rita Wand, Narae Jin, Jeff Warmouth, Ellen Wetmore, Alex Warmouth, Mark Lipton, Dalila Honorato, Hege Tapio, Eira Tapio, Adam Zaretsky και Marta de Menezes
Abrigo των: Diana Aires, Tiago Costa, Ânia Pais
Vessel της: Crystal Kershaw)
Short movies των Movimento – “While the Tea Goes Cold” (Clara Chastin, Daniele Grosso, Delfina Lavalle, Ernst Dauenh, Flavia Regaldo, Marie Merckle, Marta Têpê, Matthew Michel, Teresa Sardinha); “Estranha Estufa” (Mário J. Negrão, Luisa Ghini, Rui Monteiro); “Jangada” (Bruno Caracol; Marie Merklé; Flávia Regaldo; Clara Chastin; Catarina Simões); “Paixão Póstuma” (Inês T. Alves; Pavel Tavares; Filipe Carvalho; Felicitas Sonvilla); “Ramerrame” (Inês T. Alves / With: Flávia Regaldo; Matthew Michel; Isabella Permanschlager; Pavel Tavares; Margarida Albino); “Dancefight” (Isabella Permanschlager); “IF” (Margarida Albino)
Black Gold των: Hege Tapio, Mark Lipton και Marta de Menezes
Regresso της: Ânia Pais
Eira Beira της: Dalila Honorato
Vessel *1 του: Jeff Warmouth
Haute Flash της: Marne Lucas

Βίντεο της έκθεσης 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας