«Απρόβλεπτες ανεμοπορείες» της Τάνιας Τσιρίδου στην Toss Gallery [Εγκαίνια: 21/12/18, 9 μ.μ.]
Social Media
Δημοσίευση: 21-12-2018 17:37 | Προβολές: 1107

Η TOSS GALLERY και το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου παρουσιάζουν την εγκατάσταση ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΑΝΕΜΟΠΟΡΕΙΕΣ, της Τάνιας Τσιρίδου.

Εγκαίνια: Παρασκευή 21/12/18 και ώρα 21:00, Βηλαρά 1, Θεσσαλονίκη .

Διάρκεια: 21/12/18-24/12/18

Κινητική, ρομποτική εγκατάσταση, βασισμένη σε ζωντανή ροή δεδομένων ανέμου, από περιοχές του πλανήτη με έντονη μυθολογία και μεταφυσικές αναφορές πάνω στον άνεμο.

Ο άνεμος ως συνεχής και απρόβλεπτη κίνηση, ως εν δυνάμει κατάσταση: Τίποτα δεν υφίσταται ως σταθερότητα και όλα υπάρχουν στο επίπεδο του αφηρημένου και της έκπληξης. Η παρούσα εγκατάσταση διερευνά την κίνηση και το όριο της, τη μη προβλεψιμότητα και τον έλεγχο καθώς και τη σχέση της κίνησης (μη ύλη) με την ύλη.

Αποτελεί το δεύτερο έργο – ψηφιακή εγκατάσταση – στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Τάνιας Τσιρίδου στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας με επιβλέπουσα καθηγήτρια την Μαριάννα Στραπατσάκη. Η πρώτη, μία ηχητική, διαδραστική εγκατάσταση με τίτλο ΑΣΚΟΣ: ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ καθώς και ΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΑΝΕΜΟΠΟΡΕΙΕΣ εμπνέονται από το μύθο του Ασκού του Αιόλου και τον εντάσσουν στην εποχή των νέων τεχνολογιών.
Επιχειρείται η ενσωμάτωση της δυναμικής της φύσης με την τεχνολογία, ενώ το διαδίκτυο αποτελεί μία δομή κυριαρχίας και ελέγχου των δυνάμεων της φύσης αλλά και εργαλείο επέκτασης των ανθρωπίνων αισθητήριων οργάνων.


Βλ. περισσότερα: https://www.life-events.gr/parousiaseis/aprovleptes-anemopories-tis-tanias-tsiridou-stin-toss-gallery/


Επιστροφή