Παράσταση έργου «Θέλω μια χώρα» του Α. Φλουράκη από τη Φοιτητική Θεατρική Ομάδα ΤΤΗΕ
Social Media
Δημοσίευση: 15-05-2018 11:32 | Ενημέρωση: 23-05-2018 01:05 | Προβολές: 2206
    Αφίσα παράστασης «Θέλω μια χώρα»
Mέγεθος: 861.47 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Η Φοιτητική Θεατρική Ομάδα του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, μετά την επιτυχημένη περσινή- πρώτη- παρουσία της, παρουσιάζει την καινούρια της παράγωγή. Το έργο «Θέλω μια χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας- Κεντρική σκηνή, Ώρα: 21:00.

Το έργο «Θέλω μια χώρα» παρουσιάστηκε σε πρώιμη μορφή τον Ιούνιο του 2013 στο Royal Court Theatre του Λονδίνου και από τότε έχει μια επιτυχημένη παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες δραματουργικές φόρμες, παραδίδει το κείμενο του χωρίς χαρακτήρες, τυπικούς διαλόγους και πλοκή. Με τον τρόπο αυτό,το Πλήθος μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή. Ένα πλήθος που αποτελείται από νέους οι οποίοι με αποφασιστικότητα αλλά και απελπισία, αμηχανία και χιούμορ, απάθεια, αφέλεια αλλά και ειρωνεία αναζητούν μία νέα χώρα. Η προσέγγιση της θεατρικής ομάδας του τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόναςβασίζεται σε μία συνθήκη αβεβαιότητας και αναφέρεται σε έναν μη-τόπο. Σε ένα σημείο μηδέν, από το οποίο όλα μπορούν να ξεκινούν, αλλά και όλα μπορούν να τελειώνουν. Ένα πλήθος ονειροπόλων-απαυδισμένων αναζητά διέξοδο σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση. Στο πλήθος των προσώπων του έργου προστίθεται ακόμη «ένα». Το Βίντεο. Κάμερες και βίντεο προβολές σχολιάζουν την πραγματικότητα της κρίσης, συμπληρώνουν τη φωνή του πλήθους και αναδεικνύουν με σύγχρονο, αλλά και α-σύγχρονο τρόπο τη ρευστή κατάσταση της χώρας.

Σχετικά με την ομάδα
Η Φοιτητική Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και ο βασικός πυρήνας της απαρτίζεται από φοιτητές του ΤΤΗΕ, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν φοιτητές και από τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστήμιου.

Πρόθεση της ομάδας είναι η περαιτέρω επαφή με το χώρο του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών γενικότερα, η ανάπτυξη και υλοποίηση ιδεών γύρω από αυτά τα είδη σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες που οι φοιτητές του τμήματοςδιδάσκονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η Φοιτητική Θεατρική Ομάδα φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως -ένας ακόμα- συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις ιδέες που κυοφορούνται στα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και το κοινό της πόλης της Κέρκυρας.

Σκηνοθεσία: Βίλλυ Γκούμα, Σόφη Μουτάφη, Ευγενία Πουλή
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αΐντα Ναασάν Άγα Σπυριδοπούλου, Στέλλα Παντόλμου, Γιάννης Ανδρέου, Δανάη Γραμμένου, Ματίνα Λάγγη, Παναγιώτα Καρνέζη, Ζαννής Καντεράκης, Σόφη Μουτάφη, Δημήτρης Γουστέρης, Θάνος Μάνος, Ναταλία Μπογέα, Σοφία Λασιθιωτάκη, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Αναστασία Αδάμ, Αθανασία Μπίτση, Λυδία Κολιβίνου, Σωτήρης Δόβας, Ασημίνα Χαμπίπι.
Πρωτότυπη σύνθεση: Μάνθος Δαμίγος
Ηχητική επιμέλεια: Μάνθος Δαμίγος
Τεχνική επιμέλεια: Γεωργία Τζοβάνα, Χριστίνα Λαγού
Γραφιστική επιμέλεια: Σόφη Μουτάφη
Φωτισμοί: Κώστας Βλάχος, Αντώνης Καρέτσος
Ακαδημαϊκός σύμβουλος ομάδας: Νίκος Κόκκαλης

Ευχαριστίες: Δ.Σ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, Ανδρέας Φλουράκης, Ελένη Παργινού

Πρώτη παράσταση: Σάββατο 2 Ιουνίου 2018


Επιστροφή