Σοφία Φαναριώτη

Τίτλος: Ζητήματα και Τεχνολογικές Προσεγγίσεις Διάδρασης και Παρουσίασης Περιεχομένου Ζωντανών Διαδραστικών Αφηγήσεων σε Περιβάλλοντα Μεικτής Πραγματικότητας
Ιδιότητα: Υποψήφια Διδάκτωρ
Email: sofiafanar@ionio.gr

Φαναριώτη Σοφία

Επιτροπή

Επιβλέπων: Βασίλης Κομιανός

Μέλη: Ιωάννης Δεληγιάννης, Μιχαήλ Παναγόπουλος

Θέμα διδακτορικής έρευνας:

Η προτεινόμενη διδακτορική διατριβή έχει ως σημείο εκκίνησης την ιδέα πως τα περιβάλλοντα Μεικτής Πραγματικότητας, καθώς συμπληρωματικά και τα Περιβάλλοντα Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι παρουσίασης ιστοριών και εξέλιξης γεγονότων και φαινομένων. Ως τέτοιοι χώροι θα πρέπει να παρέχουν εργαλεία που υποστηρίζουν τις ενέργειες του αφηγητή καθώς αφηγείται μια ιστορία και παρουσιάζει σχετικά γεγονότα. Η πρόκληση εντοπίζεται στη δυνατότητα δημιουργίας κανόνων και σειρών εξέλιξης των γεγονότων ώστε αυτά να παρουσιάζουν μέρος της δράσης που θα μπορούσε να συμπληρώνει την αφήγηση. Ιδανικά ο στόχος θα ήταν να μπορεί ένας αφηγητής να αποφασίζει σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της ιστορίας που αφηγείται καθώς και την παρουσία και συμπεριφορά αντικειμένων με τρόπο τέτοιο που η αφήγηση να μην είναι προδιαγεγραμμένη αλλά να είναι δυνατόν να μεταβληθεί. Η προτεινόμενη διατριβή θα εστιάσει α) στις απαιτήσεις για διάθεση, οργάνωση, προγραμματισμό, προεπισκόπηση, τοποθέτηση, ενεργοποίηση του περιεχομένου από τον αφηγητή, καθώς και άλλες σχετικές λειτουργίες και β) στα ζητήματα πραγματοποίησης των συμπληρωματικών αφηγητικών αντικειμένων (αντικείμενα-γεγονότα-εξέλιξη-φαινόμενα) και θέασης-ακρόασης από την πλευρά του κοινού καθώς και διάδρασης στις περιπτώσεις που είναι επιθυμητό να έχουν δυνατότητες διάδρασης με τα αφηγηματικά αντικείμενα.


Η Σοφία Φαναριώτη γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1986. Έλαβε το 2009 το Πτυχίο Πληροφορικής από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης. Το 2014 έλαβε το Μεταπτυχιακό της στην Πληροφορικής από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην επιστημονική κατεύθυνση Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Δικτύων, Πολυμέσων και Ασφάλειας Συστημάτων (NMSLab) λαμβάνοντας ενεργά μέρος στις δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης, εξωστρέφειας και υλοποίησης έργων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα αναπτυξιακά χρηματοδοτούμενα έργα, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: εικονικά και μεικτά περιβάλλοντα, αντικείμενα τρισδιάστατης αναπαράστασης, επεξεργασία και βελτιστοποίηση εικόνας για τρισδιάστατη αναπαράσταση σε εικονικά μοντέλα.

Ενημέρωση: 05-10-2022

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Ιούνιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τετάρτη 19-06-2024
Προσεχώς
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας