ShareThis
ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ 6: «ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ» – Συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής φοιτητών ΤΜΣ και ΕΡΗΜΕΕ
Ημερομηνία και Ώρα: 10/05/2026 (19:00)
Τοποθεσία: Ιόνιος Ακαδημία

ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ, είναι το σύνολο των εκδηλώσεων που παρουσιάζει κάθε χρόνο το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών [ΕΡΗΜΕΕ] σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παραστατικών Περιβαλλόντων στις Τέχνες [PEARL] στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα φοιτητών τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) και του Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών, ΕΡΗΜΕΕ.


Συμμετέχουν οι:

ΑΘΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ: ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ AYTON ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ; (05:34)

Ανδρέας Τριχάκης - Ruins/Love/Death (08:43)

Άρης Καζαντζής - CoOKiNg MinIaTurE! (01:26)

Γαβρήλος Χατζηβασιλείου - "into the cosmic sea - first signs of life" (11:05)

Θάνος Τσαβουσέλης - Lands  (10:51) (2025)


ΑΘΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ: ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ AYTON ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ; (05:34)

Ένα tape έργο που γεννήθηκε από το χιούμορ και την ειρωνεία, διάρκειας μόλις πεντέμιση λεπτών. Ένα ηχητικό τοπίο, πραγματικό, στο εδώ και τώρα, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο hi-fi, lo-fi και noise καθώς και στο φάσμα των τελικά υπερ-πολύπλοκων, θλιβερά βίαιων και αφηγηματικών ζωών μας, με τα άσχημα και τα πολύ άσχημα, τα οποία δημιουργούν την διττή φύση του γελοίου-καταπιεστικού 21ου αιώνα. Φόρος τιμής στην μάνα, ηρωίδα καθημερινή, αγωνίστρια απέναντι στην βλακεία του επέκεινα.

 

Ανδρέας Τριχάκης - Ruins/Love/Death (08:43)

Τα Ερείπια, η Αγάπη και ο Θάνατος περιγράφονται στο πλαίσιο της νέκρωσης του εγώ (ego death) μέσα από ένα καθηλωτικό drone τριών μερών. Το συναίσθημα που φέρνει το πένθος του παλιού μου εγώ παρουσιάζεται μέσα από τις μακρόσυρτες και βαθιές υφές του drone.

 

Άρης Καζαντζής - CoOKiNg MinIaTurE! (01:26)

Μια μινιατούρα που γράφτηκε τελείως αυθόρμητα μέσα σε μια μέρα. Η όλη διαδικασία σύνθεσης του μου θύμισε πολύ την διαδικασία μαγειρικής χωρίς συγκεκριμένη συνταγή. Τα υλικά, διαφορετικές ηχογραφήσεις που είχα και συνδύασα μεταξύ τους με διαφορετικούς τρόπους.

 

Γαβρήλος Χατζηβασιλείου - "into the cosmic sea - first signs of life" (11:05)

Συντελεστές: Nathalie Dubois Calero (Visuals), Ειρήνη Γραμματικού & Spinal Cord (Χορογραφία/Χορός)

Το κατατεθέν έργο αποτελεί μέρος του έργου "μICROVERSE ODYSSΕΥ". Ένα υβριδικό έργο τέχνης που ξεκινώντας από έναν φόρο μνήμης στους ανθρώπους που άλλοτε έζησαν και υπέφεραν στον χώρο του Παλαιού Ψυχιατρείου, μέσα από την ανίχνευση του μικροβιακού τους αποτύπωματος σε έναν τοίχο, καταλήγει να ερευνά και να αποδίδει καλλιτεχνικά την έννοια του ολοβιώματος. Ο Γαβρήλος Χατζηβασιλείου, η Nathalie Dubois Calero, η Ειρήνη Γραμματικού και η ομάδα Spinal Cord, συμπράττουν σε ένα έργο που συνδυάζει ηλεκτρακουστική μουσική, φωτισμούς, visuals και σύγχρονο χορό. Παρότι έκαστος των συντελεστών έχει ένα κυρίως αντικείμενο, το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί άθροισμα των σχέσεων αλληλεπίδρασης μεταξύ εικόνας/ήχου/κίνησης και φωτισμού, αποδίδοντας έτσι την έννοια του διαχρονικού συνεχούς των έμβιων οργανισμών του πλανήτη που συγκροτούν ένα ολοβίωμα.

 

Θάνος Τσαβουσέλης - Lands  (10:51) (2025)

Το “Lands” είναι ένα πολυκαναλικό έργο ηλεκτρακουστικής σύνθεσης που εξερευνά το περιβάλλον ως ζωντανό σύστημα. Μέσα από τέσσερα κεφάλαια—Υπόστρωμα, Σήματα, Ενδεχομενικότητα και Νοημοσύνη—το έργο αναστοχάζεται τις ροές ύλης και πληροφορίας που συγκροτούν την οικολογική και τεχνολογική ύπαρξη. Μέσα από επεξεργασμένο ήχο, glitch και υφές, αφηγείται την κατάρρευση και την επαναρρύθμιση της πραγματικότητας.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιλέξτε την ημερομηνία για να δείτε τις εκδηλώσεις

<
Μάιος 2026
>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Πέμπτη 07-05-2026
12:30-16:30
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου
17:00
Gianluca Verlingieri - Lecture
Παλαιό Φρούριο - Φυλακές
19:30
Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων: Κήπος του Λαού
20:00
Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων: Αίθουσα «Θάνος Χρήστου», Κήπος του Λαού

ΧΩΡΟΙ

  • Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου
  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Αίθριο Γαληνός Πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κτίριο Γκούση (Παλαιό Ψυχιατρείο)
  • Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων: Αίθουσα «Θάνος Χρήστου», Κήπος του Λαού
  • Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων: Κήπος του Λαού
  • Ιόνιος Βουλή
  • Πολύτεχνο
  • Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Αίθριο (Πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας)
  • Παλαιό Φρούριο - Φυλακές
  • Ανεμόμυλος
  • πρώην Τράπεζα της Ελλάδος, Πλατεία Δημαρχείου
  • Παλαιό Φρούριο - Αλευραποθήκες
  • Ιόνιος Ακαδημία (φουαγιέ)
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας