ShareThis
ADAM ZARETSKY iGMO

Τίτλος: ADAM ZARETSKY
iGMO
Ημερομηνία & Ώρα: Εγκαίνια 18/05/2016 19:00 & 19-23/05/2016 10:00-16:00
Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη


Έκθεση με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από επιλεγμένα έργα του καλλιτέχνη της bioart Adam Zaretsky στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (17-22 Μαΐου) του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Αίθουσα Τέχνης) από τις 18 έως 23 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 10-16:00. Ο Zaretsky με έδρα στη Νέα Υόρκη, έχει εκθέσει τη δουλειά του στις ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ιαπωνία και Αυστραλία ενώ θα είναι η πρώτη φορά που προβάλλεται το καλλιτεχνικό του έργο στην Ελλάδα.

Ο Adam Zaretsky προσεγγίζει μέσω της τέχνης του αμφιλεγόμενα βιοηθικά ζητήματα και, επομένως, η έκθεση, με τίτλο iGMO (που στα ελληνικά μπορεί να μεταφραστεί ως "εγώ, Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός"), εστιάζει στην ηθολογία, την οικολογία και την εμβρυολογία, ουσιαστικούς τομείς του έργου του. Το υλικό της έκθεσης αποδεικνύει το ιδιαίτερα προκλητικό χιούμορ του καλλιτέχνη και το υψηλά συμμετοχικό ρόλο του κοινού κατά τη διάρκεια των performance του αλλά επίσης τονίζει την προσωπική του προσπάθεια στη διάδοση της επίγνωσης περί των συνεπειών της βιοτεχνολογίας. Η έκθεση είχε την επιστημονική επιμέλεια της Dalila Honorato.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κέρκυρα ο Adam Zaretsky θα συμμετάσχει στο συνέδριο "Ταμπού-Παράβαση-Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη" στις 20-22 Μαΐου και θα διεξάγει ένα workshop με θέμα "DIY Υβριδική Απομόνωσης DNA" στις 19 Μαΐου 2016. Την ίδια μέρα προτείνεται την παρακολούθηση της προβολής του ντοκιμαντέρ DIYSECT για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Bioart και το κίνημα του DIY biology.


Photo Credits: Miha Fras / Kapelica

    Αφίσα έκθεσης iGMO [.v1, Ενημέρωση: 16/05/2016]
Mέγεθος: 957.63 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Πρόσκληση έκθεσης iGMO [.v1, Ενημέρωση: 16/05/2016]
Mέγεθος: 382.11 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΧΩΡΟΙ

  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Παλαιό Ψυχιατρείο
  • Πολύτεχνο
  • Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Κτίριο Τμήματος Ιστορίας και Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας
  • Ιόνιος Βουλή
  • Αίθουσα Τέχνης - Αρτ Καφέ, Κήπος του Λαού
  • Κτίριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
ttt
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας