Διεπιστημονικό Συνέδριο

ΤΑΜΠΟΥ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ – ΥΠΕΡΒΑΣΗ

στην Τέχνη και την Επιστήμη

26-28 Μαΐου 2017, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα

"Ταμπού - Παράβαση - Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη" - Διαδικτυακά στις 26-28 Νοεμβρίου 2020

ShareThis
Δημοσίευση: 18-09-2020 10:43 | Προβολές: 2294
image

Το τέταρτο διεθνές συνέδριο "Ταμπού - Παράβαση - Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη" θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Νοεμβρίου 2020, αποκλειστικά διαδικτυακά ως TTT2020 Vienna / Online, ένας ομφάλιος λώρος μεταξύ του τι θα ήταν και του τι είναι.

Υπό την τρέχουσα κατάσταση είναι αδύνατο να εγγυηθεί την απαιτούμενη ασφάλεια για την οργάνωση μιας διά ζώσης εμπειρίας στο University of Applied Arts Vienna της Αυστρίας. Συμπεριλαμβανομένων παρουσιάσεων θεωρητικής και πρακτικής τέχνης, το TTT2020 συνεχίζει να εστιάζει α) σε ερωτήματα γύρω από τη φύση του Απαγορευμένου και την αισθητική του Οριακού όπως αυτά εκφράζονται στην τέχνη που χρησιμοποιεί – ή εμπνέεται από – την τεχνολογία και την επιστήμη και β) στο άνοιγμα ευκαιριών για τη δημιουργική συνάντηση της τέχνης με την επιστήμη.

Ο ψηφιακός χώρος διεξαγωγής για το TTT2020 Vienna / Online συντονίζεται από το InArts Lab, με διεύθυνση του κ. Ανδρέα Γιαννακουλόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όλες οι παρουσιάσεις στο TTT2020 Vienna / Online θα είναι διαθέσιμες σε μορφή κατ' απαίτηση βίντεο μετά το συνέδριο. Οι εργασίες του TTT2020 θα δημοσιευθούν σε δύο μέρη: ως ειδικό τεύχος στο περιοδικό Technoetic Arts, από την Intellect, και ως ψηφιακή έκδοση, με αριθμό ISBN, από ακαδημαϊκό εκδοτικό οίκο.

Ένα πνευματικό έργο της κ. Dalila Honorato, Επίκουρης καθηγήτριας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η σειρά συνεδρίων TTT υποστηρίζεται από τη διευθύνουσα επιτροπή της, τα μέλη της περιλαμβάνουν επίσης των κκ.: Roy Ascott (Αγγλία), Gunalan Nadarajan (ΗΠΑ), Melentie Pandilovski (Αυστραλία) ), Stelarc (Αυστραλία), Polona Tratnik (Σλοβενία), Adam Zaretsky (ΗΠΑ) και Ανδρέα Φλώρο, Καθηγητή και τωρινό Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/ttt


Επιστροφή
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας