Διεπιστημονικό Συνέδριο

ΤΑΜΠΟΥ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ – ΥΠΕΡΒΑΣΗ

στην Τέχνη και την Επιστήμη

20-22 Μαΐου 2016, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα

Δημοσιεύθηκε το Πρόγραμμα του TTT2023!

ShareThis
Δημοσίευση: 20-09-2023 09:25 | Ενημέρωση: 23-09-2023 11:24 | Προβολές: 973
image

Δημοσιεύθηκε το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το TTT2023 Malta, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 26 και 29 Σεπτεμβρίου στο Palazzo de la Salle στη Βαλέτα. Σχεδόν 170 ομιλητές-ριες από περισσότερες από 30 χώρες, με ανακοινώσεις και έργα που επικεντρώνονται α) σε ερωτήματα γύρω από τη φύση του απαγορευμένου και την αισθητική της οριακότητας και β) στη διάνοιξη χώρων για δημιουργική μεταμόρφωση, στο σημείο όπου συναντώνται η Επιστήμη και η Τέχνη.

Εκτός από τις συνεδρίες και τις ομιλίες, το TTT2023 Malta παρουσιάζει και το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, το οποίο τιτλοφορείται RawCookedRotten και περιλαμβάνει έκθεση και performances, λειτουργώντας ως μια πρόσκληση «να διερευνήσουμε τις διάφορες πτυχές της τροφής, καθώς και να στοχαστούμε πάνω στα περίπλοκα νοήματα και τις σχέσεις μεταξύ της κατάστασης του να Τρως και εκείνης του να Τρώγεσαι». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχές από τα Rewinding Cultures Consortium, Hub of Art Laboratories, KONTEJNER Bureau of Contemporary Art Practice και Cultivamos Cultura.

Συγχρηματοδοτούμενο για πρώτη φορά από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το TTT2023 Malta διοργανώνεται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Rewinding Cultures του Feral Labs Network, υπό την αιγίδα της Creative Europe, με περαιτέρω υποστήριξη από  το Interactive Arts Laboratory του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Technoetic Arts: a Journal of Speculative Research, το οποίο εκδίδεται από το Intellect, καθώς και από το φορέα υποδοχής Malta Society of Art.

Το Διεθνές Συνέδριο Taboo – Transgression – Transcendence αποτελεί μια διεπιστημονική και νομαδική εκδήλωση, όπου τόσο καλλιτέχνες/επιστήμονες όσο και θεωρητικοί παρουσιάζουν και συζητούν την κατάσταση της συνεχώς εξελισσόμενης σχέσης μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης ή μεταξύ Τέχνης και Τεχνολογίας. Έως τώρα, το ΤΤΤ έχει φιλοξενηθεί στην Ελλάδα (2016, 2017), στο Μεξικό (2018), στην Αυστρία (online, 2020) και σύντομα θα φιλοξενηθεί και στη Μάλτα (2023).


Επιστροφή
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας