Ρενάτα Δαλιανούδη
Η Ρενάτα Δαλιανούδη είναι Αν. Καθηγήτρια Μουσικής & Οπτικο-ακουστικού Πολιτισμού στο Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Παν/μίου και Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Παν/μιο.
Είναι, επίσης, παραγωγός ιστορικών και εθνογραφικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.
Σπούδασε στο Τμ. Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., ενώ είναι Δρ του ίδιου Παν/μίου και του Παν/μίου Βιέννης, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και του Κληροδοτήματος Α. Παπαδάκη του E.K.Π.Α.  Σπούδασε επίσης πιάνο, εκκλησιαστικό όργανο, ακορντεόν, κιθάρα και μπαλέτο.
Έχει γράψει 4 μονογραφίες, που αφορούν την εθνογραφία και την κοινωνιολογία της ελληνικής μουσικής και του χορού, τη σχέση του Μάνου Χατζιδάκι με την ελληνική παράδοση και άλλες δύο μονογραφίες που αφορούν τα παραδοσιακά όργανα (ζυγιές) της Κρήτης. Περισσότερες από 70 ερευνητικές της εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει και 4 λήμματα μουσικής σε παγκόσμιες εγκυκλοπαίδειες. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα στην ΕΡΤ Κέρκυρας με ραδιοφωνική εκπομπή "Περί μουσικής ο λόγος". Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κέρδισε 31 υποτροφίες από: α) Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, β) Παν/μιο Αθηνών, γ) Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας, δ) Ωδείο Αθηνών, ε) Εθνικό Ωδείο.
Σεμινάρια
Radio Art, Radio Drama και Ψηφιακό Ραδιοφώνο

Back to instructors
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας