Ανοιχτή πρόσκληση για το "ASH MA - Art, Science and Health Master of Arts" Διαδικτυακό πιλοτικό πρόγραμμα

ShareThis
Δημοσίευση: 31-08-2022 12:34 | Views: 3330
image

Ένα νέο διεθνές και διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα την Τέχνη, την Επιστήμη και την Υγεία θα παρουσιαστεί και θα αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια ενός πιλοτικού προγράμματος σεμιναρίων και εργαστηρίων μιας εβδομάδας. Το πιλοτικό πρόγραμμα διεξάγεται διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα για έως και 40 συμμετέχοντες, από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, καθημερινά από τις 5.00 μ.μ. CET. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τολμηρής και ενημερωμένης θεωρητικής, καλλιτεχνικής και επιμελητικής έρευνας, εργαστηριακής εργασίας και πειραματισμού, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με μια διεθνή ομάδα καταξιωμένων μεντόρων και καθηγητών όπως οι Adam Zaretsky, Miodrag Šuvaković, Olga Majcen Linn, Nataša Teofilović, Dalila Honorato, Angelina Milosavljević και Ivan Skvrce. Το πρόγραμμα θα διερευνήσει μια σειρά θεμάτων, όπως για παράδειγμα: ιδεολογικός και έμφυλος κριτικός λόγος, DIY bioart, πειραματικός σχεδιασμός και (ανθρώπινα) σώματα ως περιβάλλοντα διεπαφής. Οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, καλλιτέχνες και ερευνητές, καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για το θέμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω αυτού του συνδέσμου. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως τις 30 Οκτωβρίου 2022.

Εκτός από την ανάπτυξη των πρακτικών και θεωρητικών τους ικανοτήτων σε αυτό το νέο και συναρπαστικό πεδίο έρευνας και τηv απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης, οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν σημαντική και πολύτιμη συμβολή στην ανάπτυξη περιεχομένου και μεθοδολογίας του νέου προγράμματος ASH MA που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης από τα εξής ιδρύματα: Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ (Κροατία), Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα, Ελλάδα), Σχολή Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Singidunum (Βελιγράδι, Σερβία), και τη ΜΚΟ KONTEJNER ǀ bureau of contemporary art praxis (Ζάγκρεμπ, Κροατία). Το έργο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus Mundus Design Measures.

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/school/2022b/


Back
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας