Sound over LAN

Ομιλητής/ές: Κωνσταντίνος Τσιούτας, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ημερομηνία & Ώρα: 18/05/2016 09:00-11:00
Χώρος: TTHE Κτίριο Γραμματειών, Αίθουσα 4, Π. Ψυχιατρείο
Γλώσσα: Ελληνικά

Το σεμινάριο Sound Over Internet αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνολογίες μετάδοσης ήχου μέσω διαδικτύου. Σε μια εποχή όπου η χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και οι υπηρεσίες από την άλλη διαρκώς επεκτείνονται καθημερινά με νέες καινοτόμες ιδέες, ο ήχος αποτελεί βασική μονάδα πληροφορίας προς μετάδοση. Πολυάριθμες υπηρεσίες του διαδικτύου βασίζονται στη μετάδοση του ήχου. Internet Radios, online tv's, video on demand, video conference, αλλά και άλλες πολλές υπηρεσίες υλοποιούνται καθημερινά και προσφέρουν όλο και κάτι νέο στο ήδη εξελιγμένο και ευφυές διαδίκτυο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και νέες που σπουδάζουν τη τέχνη του ήχου και της μουσικής σε επίπεδο ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν μια βασική γνώση πάνω στις τεχνολογίες του διαδικτύου, από τη μια, και ειδικότερα στις τεχνολογίες συμπίεσης του ήχου προκειμένου αυτός να μεταδοθεί, από την άλλη.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να πάρουν μια βασική ιδέα πάνω στις τεχνολογίες του διαδικτύου, την αρχιτεκτονική του, τα πρωτόκολλα μετάδοσης, θέματα διαδικτυακού εξοπλισμού και μια γενική ιδέα πάνω στα δίκτυα, τα οποία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε χώρους εργασίας όπως τα studios αλλά και οι ζωντανές συναυλίες, όπου ο ήχος τείνει να μεταδίδεται μέσω τοπικού δικτύου. Όσοι λάβουν μέρος θα ζήσουν την εμπειρία της απομακρυσμένης μετάδοσης του ήχου μέσω του τοπικού δικτύου του ιδρύματος σε συνθήκες πραγματικού χρόνου.

Τέλος, μέσα από το SoLAN θα εξαχθούν συμπεράσματα για τη ποιότητα υπηρεσίας του audio streaming σχετικά με τη ποιότητα του μεταδιδόμενου ήχου αλλά και τη καθυστέρηση που επεισέρχεται λόγω δικτύου.

Εκπαιδευτές Εργαστηρίων
Κωνσταντίνος Τσιούτας

Back to workshops
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας