Λέξεις Χαμένες και Εντοπισμένες: Ένα εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής μέσα από Άνισες Λέξεις

Ομιλητής/ές: Dr. Defne Çizakça, Koç University, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Ημερομηνία & Ώρα: 19/05/2016 15:00-18:00
Χώρος: TTHE Κτίριο Γραμματειών, Αίθουσα 4, Π. Ψυχιατρείο
Γλώσσα: Αγγλικά

Ορισμένες πράξεις παράβασης –που είτε έχουμε πράξει ή υποστεί – μπορεί να μετατραπούν σε ιστορίες που μοιραζόμαστε με τους άλλους. Σ’ αυτές τις αφηγήσεις, υπάρχουν κάποιες λέξεις που κυριαρχούν επί των άλλων. Αυτές οι λέξεις, είναι διαφορετικές για τον καθένα μας, έχουν ωστόσο το δυναμικό σύνδεσης με άλλες λέξεις, συνδέοντας τη ζωή μας με εκείνες των άλλων και αποκαθιστώντας μας στην πορεία.

Κι όμως, κάποιες μορφές παράβασης μπορούν να μας κάνουν να σιωπήσουμε, είτε λόγω του πόνου που μας προκαλούν, είτε επειδή γειτονεύουν με την υπέρβαση. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να εκφράσουμε αυτό που βιώνουμε, ή να επιλέξουμε να μη συνεχίσουμε την ιστορία, ή ακόμη να μας λείπει το λεξιλόγιο προκειμένου να αρθρώσουμε μια εντελώς καινούρια εμπειρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προσπαθούμε να καλύψουμε συγκεκριμένες λέξεις, να τις χάσουμε, να τις ξεχάσουμε εκδικητικά, ή ακόμη προσπαθούμε απεγνωσμένα να μιλήσουμε μια άλλη γλώσσα και να εμποτίσουμε παλιές λέξεις με νέα νοήματα.

Το Εργαστήριο «Λέξεις Χαμένες και Εντοπισμένες» θα εστιάσει σε αυτές τις «άνισες λέξεις», αυτές που προσπαθήσαμε να αποκηρύξουμε. Ελπίζουμε ότι το παρόν εργαστήρι δημιουργικής γραφής θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό λεξικό, εμπλουτίζοντάς το με λέξεις παλιές και νέες, ξένες και κατασκευασμένες, λέξεις που έχουν δωριστεί και σωθεί.

Εκπαιδευτές Εργαστηρίων
Defne Çizakça

Back to workshops
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας