Defne Çizakça
Dr, Koç University, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

H Defne είναι αναγνώστρια, συντάκτρια και λέκτορας με βάση την Κωνσταντινούπολη. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (2015), όπου εργάστηκε πάνω σε μια ιστορική και μαγικά πραγματική νουβέλα για το τέλος του αιώνα στην Κωνσταντινούπολη. Το βιβλίο της κέρδισε το Gillian Purvis Award for New Writing και τώρα επεκτείνεται για δημοσίευση.

Είναι Συντάκτρια Φαντασίας (fiction editor) στο περιοδικό Unsettling Wonder: A Journal of Folk and Fairy Tales και συν-επιμελήτρια τριών βιβλίων, Tip Tap Flat: A View of Glasgow (Freight, 2012), New Fairy Tales: Essays and Stories (Unlocking Press, 2013) and Miscellaneous: Writing Inspired by the Hunterian (The Hunterian, 2014). Η δημιουργική δουλειά της έχει εμφανιστεί σε περιοδικά όπως το New Writing Scotland 31 and 33, Gutter, Fractured West, Spilling Ink Review and Time Out Istanbul, ανάμεσα σε άλλα. Η Defne ήταν Writer in Residence στα Hunterian Museums από το 2012 έως το 2014, όπου έκανε έρευνα, έγραψε και διεξήγαγε εργαστήρια δημιουργικής γραφής πάνω στα μη-εκτεθειμένα αντικείμενα της συλλογής.

Αυτή την περίοδο εργάζεται ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στο Koç University και έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διδασκαλίας δημιουργικής γραφής για γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους - πρόσφυγες από τη Συρία, Κούρδες μετανάστριες, ένοικοι των ξενώνων για trans και των καταφύγιων γυναικών.

Εργαστήρια
Λέξεις Χαμένες και Εντοπισμένες: Ένα εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής μέσα από Άνισες Λέξεις

Back to instructors
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας