Κώστας Χρηστίδης
Διδάκτορας Πανεπιστημίου Κρήτης

Σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με βαθμό πτυχίου «άριστα» 9,6 (1995). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία (παραγωγή καλλιτεχνικού έργου) στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας (1998-2000).

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005) και Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Κ. (2012). Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1992-95). Επίσης έχει βραβευθεί με τα βραβεία: Παντελή Πρεβελάκη (Δήμος Ρεθύμνου,1990-94) και Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυρόπουλου (1996). Υπήρξε διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης ως συμβασιούχος με το Προεδρικό Διάταγμα 407/80 (2009-2012). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Εικαστική Παιδεία, στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης καθώς και στην Εικαστική Θεραπεία (Art therapy). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδος και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις μαζί με άλλους εισηγητές σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Μελέτες και άρθρα του φιλοξενούνται σε συλλογικούς τόμους ή πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Κρήτη και την Αθήνα. Η ενασχόλησή του με τη σκηνογραφία είναι εξίσου σημαντική καθώς έχει αναλάβει τη σκηνική επιμέλεια σε θεατρικές παραστάσεις του αρχαίου δράματος με διεθνή συμμετοχή.

Εργαστήρια
Βιωματικό Εργαστήριο: ΤΠΕ και Συνεργατική Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο

Back to instructors
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας