Διεπιστημονικό Συνέδριο

ΤΑΜΠΟΥ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ – ΥΠΕΡΒΑΣΗ

στην Τέχνη και την Επιστήμη

26-28 Μαΐου 2017, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα

ΧΩΡΟΣ

Τόποι διοργάνωσης::
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, οδός Καποδιστρίου 1, στην Κέρκυρα.
Οι Εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιόνιο Βουλή και στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας.
Live παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολύτεχνο.

Έκθεση Έργων
Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Επαναλειτούργησε το 1995, στα Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, πυρήνα του Ιστορικού Μουσείου της πόλης και του νησιού της Κέρκυρας. Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής της Πινακοθήκης περιλαμβάνει έργα Κερκυραίων ζωγράφων του 19ου αιώνα. Το Ανάκτορο των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου, όπου στεγάζεται η Πινακοθήκη μαζί με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, είναι έργο των ετών 1819-1924. Αποτελεί σημαντικό μνημείο της Αγγλοκρατίας, από τα πρώτα έργα νεοκλασικού ρυθμού στην Ελλάδα.


Έκθεση Αφισών
Ιόνιος Βουλή, οδός Μουστοξύδη (Πλατύ Καντούνι)
Εδώ διαμορφώθηκε και εκφράστηκε η βούληση των εκπροσώπων του Λαού των Ιονίων Νήσων για την ένωση με την Ελλάδα, η οποία και επικυρώθηκε με ψήφισμα της Ιονίου Βουλής στις 23 Σεπτεμβρίου του 1863. Το κτήριο είναι έργο του Ιωάννη Χρόνη. Κατασκευάστηκε το 1855. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό οικοδόμημα, που τη χαρακτηριστική είσοδό του συμπληρώνουν Δωρικοί κίονες. Αναστυλώθηκε το 1978 και από τότε αποτελεί την έδρα Μουσείου αφιερωμένου στους αγώνες για την ελευθερία των Επτανήσων.


Συνέδριο
Ιόνιος Ακαδημία, οδός Καποδιστρίου 1 Η Ακαδημία του Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων, ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1824, χάρη στη γενναιοδωρία του φιλέλληνα Άγγλου Φρέντερικ Νορθ, κόμη του Γκίλφορντ και στην πρωτοβουλία της Ιόνιας Πολιτείας. Υπήρξε το πρώτο Πανεπιστήμιο στην ιστορία της νεοελληνικής παιδείας. Περιελάμβανε τέσσερις σχολές: Νομική, Θεολογική, Ιατρική, Φιλοσοφική (σχολή στην οποία διδάσκονταν επιπλέον μαθήματα φυσικών επιστημών και μαθηματικά). Αργότερα, συστήθηκαν και οι σχολές: Πολυτεχνική, Μαιευτική, Φαρμακευτική. Aπό τις αρχές του 19ου αιώνα και μέχρι την ένταξη της Eπτανήσου στο Νέο Ελληνικό Κράτος το 1864, οπότε και η Ακαδημία έκλεισε, αναπτύχθηκε εκεί αξιόλογο λογοτεχνικό ρεύμα που πρόσφερε πολλά στις πνευματικές ζυμώσεις του σύγχρονου ελληνισμού. Μισό αιώνα περίπου μετά, ανοικοδομήθηκε για τις ανάγκες του Ιονίου Πανεπιστημίου και λειτουργεί έτσι μέχρι και σήμερα.


Live παραστάσεις
Πολύτεχνο, Σχολεμβούργου 39, είσοδος Νέου Φρουρίου Πολυδιάστατο Κέντρο πολιτισμού και διασκέδασης στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, στο Νέο Φρούριο, έργο του 16ου αι., σημαντικό για την αμυντική τεχνική και αρχιτεκτονική του. Το Πολύτεχνο αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς πολιτιστικά χώρους στην Ελλάδα, σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη τοπική καλλιτεχνική δημιουργία. Παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης πλήθους δημιουργικών ανθρώπων και αποτελεί συνδετικό κρίκο των καλλιτεχνικών τμημάτων του Ιουνίου Πανεπιστημίου με το ευρύ κοινό, διατηρώντας γόνιμη συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας. Πόλος έλξης για νέους αλλά και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλές φορές ως τώρα έχει φιλοξενήσει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, εγκαταστάσεων, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικά πολιτιστικά ινστιτούτα της Αθήνας, Φεστιβάλ και πολιτιστικές κινήσεις. Στο χώρο του φιλοξενούνται σεμινάρια, προβολές και παιδικά εικαστικά εργαστήρια.


Κέρκυρα - Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Πέραν του ότι αποτελεί την έδρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Κέρκυρα αποτελεί έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό, καθότι είναι φημισμένη για την ομορφιά του τοπίου της και το μοναδικό στην Ελλάδα αρχιτεκτονικό της στυλ. Αυτό συνεπάγεται πως η Κέρκυρα είναι προσβάσιμη εύκολα και με ποικίλους τρόπους.
Πολλές είναι οι προγραμματισμένες καθημερινές πτήσεις προς την Κέρκυρα από την Αθήνα. Υπάρχουν επίσης πτήσεις από άλλα αεροδρόμια, και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, σε σταθερή βάση. Ένας άλλος τρόπος να φτάσει κανείς στην Κέρκυρα είναι ακτοπλοϊκώς, από την Ηγουμενίτσα (ταξιδεύοντας από την ηπειρωτική Ελλάδα) ή από Ιταλικά λιμάνια όπως αυτό του Μπρίντιζι, του Μπάρι, της Ανκόνα ή της Βενετίας. Τα πλοία σε αυτές της γραμμές χρησιμοποιούνται και για τη μεταφορά αυτοκινήτων.

Εάν φέρετε το δικό σας αυτοκίνητο ή εάν ενοικιάσετε κάποιο ενώ βρίσκεστε στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχετε υπ’ όψη σας πως οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να χρησιμοποιούν τη δική τους άδεια οδήγησης. Οι επισκέπτες από άλλες χώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους διεθνή άδεια οδήγησης μαζί με μία έγκυρη άδεια οδήγησης από τη χώρα τους.

Εκτός από οχήματα ιδιωτικής χρήσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Υπάρχουν δύο προγραμματισμένα δρομολόγια από την Κέρκυρα στην Αθήνα (και το αντίστροφο). Μπορείτε επίσης να μισθώσετε ταξί για να σας μεταφέρει στην Κέρκυρα, αν και αυτή η λύση ενδέχεται να αποδειχτεί δαπανηρή.

Όταν φτάσετε στο νησί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τοπικό δίκτυο αστικών λεωφορείων, τα υπεραστικά λεωφορεία του νησιού ή να ενοικιάσετε κάποιο όχημα. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα ταξί. Παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη πως τα περισσότερα αξιοθέατα εντός της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας είναι σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, αλλά, σε περίπτωση που θελήσετε να επισκεφτείτε τοποθεσίες εκτός της πόλης, θα χρειαστείτε κάποιου είδους μεταφορικό μέσο. Υπάρχουν επίσης πλοιάρια που θα σας μεταφέρουν σε κοντινούς προορισμούς όπως τα νησιά Παξοί, Αντίπαξοι, Βίδο ή τη νησίδα Λαζαρέττο.

Οι συνεργάτες μας, Synodos Management Group SA, θα χαρούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το ταξίδι σας.
Διεύθυνση e-mail: tdiavatis@gmail.com ή tdiavatis@synodosgroup.com
Αναφορικά με την ενοικίαση κάποιου οχήματος, παρακαλούμε να έχετε υπ’ όψη σας πως το γραφείο Synodos προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου την ειδική τιμή των 25 ευρώ ανά ημέρα, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλισης σε τρίτα πρόσωπα (για ασφάλιση απαλλαγής ευθυνών, επιπλέον 15 ευρώ ανά ημέρα).

Ενημέρωση: 23-12-2019

  1. Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου)
  2. Ιόνιος Βουλή, οδός Μουστοξύδη (Πλατύ Καντούνι)
  3. Ιόνιος Ακαδημία, οδός Καποδιστρίου 1
  4. Πολύτεχνο, Σχολεμβούργου 39, είσοδος Νέου Φρουρίου
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας