Διεπιστημονικό Συνέδριο

ΤΑΜΠΟΥ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ – ΥΠΕΡΒΑΣΗ

στην Τέχνη και την Επιστήμη

26-28 Μαΐου 2017, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα

Andrew Carnie

Ο Andrew Carnie είναι καλλιτέχνης και πανεπιστημιακός. Αυτή την περίοδο είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Winchester School of Art, του University of Southampton, στην Αγγλία. Γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε Χημεία και Ζωγραφική στο Warren Wilson College, στη Βόρεια Καρολίνα και στη συνέχεια Ζωολογία και Ψυχολογία στο Durham University, προτού να ολοκληρώσει τις σπουδές του στις Καλές Τέχνες στο Goldsmiths College του Λονδίνου. Στη συνέχεια, ο Andrew ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Σχολή Ζωγραφικής του Royal College of Art. Από τότε συνεχίζει να εργάζεται ως καλλιτέχνης. Το 2003 διετέλεσε Picker Fellow στο Kingston University.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συχνά μια ουσιαστική διάδραση με επιστήμονες σε διάφορους τομείς, κατά το στάδιο της αρχικής ανάπτυξης των έργων του. Υπάρχουν επίσης άλλα έργα που είναι αποκλειστικά δικής του έμπνευσης και αναπτύσσονται μέσα από συναφείς ιδέες εκτός επιστήμης. Η δουλειά του είναι συχνά βασισμένη στο χρόνο και στημένη σε φυσικούς χώρους, ενώ περιλαμβάνει προβολές slides 35mm, με τη χρήση συστημάτων διπλοτυπίας ή βιντεοπροβολές πάνω σε περίτεχνους σχηματισμούς οθονών. Μέσα σε έναν συσκοτισμένο χώρο, πολυάριθμες στρώσεις εικόνων εμφανίζονται και εξαφανίζονται πάνω σε κρεμάμενες οθόνες, και, καθώς προχωρά, η προβολή παρασέρνει τον θεατή σε μια αίσθηση επεκταμένου χώρου και χρόνου, μέσα από τις αφηγήσεις που εκτυλίσσονται αργά γύρω του και μπροστά του. Ο Andrew Carnie δουλεύει επίσης σε άλλα μέσα, χρησιμοποιώντας video, γλυπτά υλικά όπως το σαπούνι, καθώς και με εκτυπώσεις και ζωγραφική.

Η δουλειά του έχει εκτεθεί στο Science Museum του Λονδίνου, στο Natural History Museum του Rotterdam, στο Design Museum της Ζυρίχης, στα Κεντρικά Γραφεία της Διεθνούς Αμνηστείας στο Λονδίνο, στο School of Hygiene and Tropical Medicine στο Λονδίνο, καθώς και στο Exit Art στη Νέα Υόρκη, στο Williams College Museum of Art και στο the Great North Museum στο Newcastle, όπως και στο Pera Museum, Istanbul, στο Dresden Hygiene Museum, στη Morevska Gallery, στο Brno, και στη Babel Gallery στη Νορβηγία. Η τελευταία μεγάλη έκθεση στην οποία συμμετείχε ήταν στο PHI, μέρος της γκαλερί DHC στο Μόντρεαλ του Καναδά. Εκθέτει τακτικά στην γκαλερί GV Art, στο Λονδίνο. Μία νέα, στατική εκδοχή του έργου του Magic Forest έχει στηθεί στα αρχηγεία του Wellcome Trust, στο Λονδίνο. Μέρος της δουλειάς του περιλαμβάνεται σε συλλογές στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική.

http://andrewcarnie.org.uk/


Επιστροφή
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας