Διεπιστημονικό Συνέδριο

ΤΑΜΠΟΥ – ΠΑΡΑΒΑΣΗ – ΥΠΕΡΒΑΣΗ

στην Τέχνη και την Επιστήμη

20-22 Μαΐου 2016, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα

TTT2025 Call for Paper Submissions are open until 31/12/2024 3:00 pm EET

Το Terrabytes Glitch Lab παρουσιάζει το TTTLab Official VR World σε συνεργασία με το TTTlabs BioFeral.BeachCamp Fall 2024

ShareThis
Δημοσίευση: 15-10-2024 16:11 | Προβολές: 1139
image
Το Terrabytes Glitch Lab, ένα φυσικο-ψηφιακό (phygital) συλλογικό σχήμα που ιδρύθηκε από τους Augusto Calçada και Χριστίνα Σαρλή, ανακοινώνει την κυκλοφορία του TTTLab Official VR World. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής αλληλεπίδρασής τους με τους συμμετέχοντες του TTTlabs BioFeral.BeachCamp Fall 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Το έργο αυτό φέρνει κοντά καλλιτέχνες, ερευνητές και τεχνολόγους για να εξερευνήσουν νέες μορφές δημιουργικής έκφρασης που συνδυάζουν τον ψηφιακό και φυσικό κόσμο.
 
Το TTTLab Official VR World αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Terrabytes Glitch Lab για καινοτομία ανοικτού κώδικα, συνδέοντας τη βιοζωή, την τεχνολογία και την τέχνη σε μια συνεργατική ψηφιακή πλατφόρμα. Μέσω αυτού του έργου, το εργαστήριο προωθεί την ένταξη και την δημιουργικότητα, ενισχύοντας έναν κοινόχρηστο ψηφιακό χώρο όπου οι συμμετέχοντες παγκοσμίως μπορούν να αλληλεπιδρούν, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, για να εξερευνήσουν το μέλλον της τέχνης και της τεχνολογίας.
 
Συμμετέχοντες/ουσες επιτόπου:
Nupur Doshi, Nathalie Dubois Calero, Lyn Hagan, Malaika Kinyua, Mellissa Monsoon, Praba Pilar, Chiara Pitrola, Chinedum Muotto, Isidora Paz Fernandez, Viktoria Koniaeva, Kristin Lucas, Serafim Parsaloglou Marathias, Nikolas Marsellos, Janet Sarson, και Nafsika Tzanoulinou.
 
Διαδικτυακοί Συμμετέχοντες/ουσες:
Brian Contreras, Callum J. Siegmund, Vlada Oleynik, καθώς και η ομάδα Terrabytes Glitch Lab: Χριστίνα Σαρλή και Augusto Calçada.
 
Ο κόσμος VR παρουσιάστηκε ως μέρος των εκδηλώσεων του TTTlabs BioFeral.BeachCamp Fall 2024, που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2024, στην Κρήτη. Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του έργου Rewilding Cultures, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και φιλοξενήθηκαν από το Καλλιτεχνικό Σταθμό της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας στο Ρέθυμνο. Επιστημονική συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Dalila Honorato, ενώ ο Adam Zaretsky διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής, με τη συμβολή του Γιάννη Μελανίτη.
 

Επιστροφή
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας