
Ο Erik Knudsen είναι σκηνοθέτης και Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire (UCLan) στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διετέλεσε Διευθυντής Έρευνας της Σχολής Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών. Πριν από το UCLan, υπήρξε Καθηγητής Οπτικής και Ψηφιακής Κουλτούρας στη Σχολή Μέσων του Πανεπιστημίου του Bournemouth. Επίσης, έχει διατελέσει Καθηγητής Πρακτικής Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Salford στο Μάντσεστερ, όπου διετέλεσε και Επικεφαλής της Σχολής ΜΜΕ, Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών, καθώς και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Στο Πανεπιστήμιο του Salford είχε ηγηθεί μεταπτυχιακών προγραμμάτων όπως το MA Fiction Film Production, MA Television Documentary Production και MA Wildlife Documentary Production. Παλαιότερα διετέλεσε Επικεφαλής Παραγωγής στη Northern Film School του Leeds Beckett University.
Έχει συγγράψει εκτενώς για την κινηματογραφική δημιουργία, μεταξύ άλλων το βιβλίο Finding The Personal Voice In Filmmaking (Palgrave Macmillan, 2018).
Ως πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, πρόσφατες ταινίες του περιλαμβάνουν:
- Goodwin Island(99’, μυθοπλασία, 2024)
- True Calling(88’, μυθοπλασία, 2021)
- Cleft Lip(84’, μυθοπλασία, 2018)
- The Raven On The Jetty(88’, μυθοπλασία, 2015)
Είναι επίσης ενεργός στον χώρο της φωτογραφίας, με έργα όπως η φωτογραφική μελέτη Cuba in Waiting και το Doubt, ένα φωτογραφικό και ποιητικό βιβλίο συνοδευόμενο από ταινία. Αυτή την περίοδο εργάζεται σε ανάθεση του Φεστιβάλ Φωτογραφίας του Chester 2025, δημιουργώντας δύο αφηγηματικές ταινίες μικρού μήκους, Medal of Honour και Letting Go, σε θεματική σύνδεση με δύο φωτογραφικά έργα που θα εκτεθούν στο φεστιβάλ.
Back to instructors