Παναγιώτης Αναστασιάδης
Καθηγητής Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.E, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, είναι Καθηγητής Δια Βίου και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με την χρήση των ΤΠΕ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διδάξει για τρία χρόνια στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και για δύο ακαδημαϊκά έτη στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 είναι Καθηγητής Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ανοιχτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορική στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι συγγραφέας δέκα συγγραμμάτων σε ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και περισσότερες από 150 εργασίες του σχετικά με τις ΤΠΕ την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στις περιοχές:
- της δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την χρήση προηγμένων μαθησιακών τεχνολογιών διαδικτύου,
- της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ για την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών,
- και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω τηλεδιασκέψεων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΤΠΕ και Δημιουργικότητα» ανάμεσα σε δημοτικά σχολεία Κύπρου και Ελλάδας.
Από το 2003, έχει την επιστημονική ευθύνη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου διαδικτυακού περιβάλλοντος επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς της διασποράς, στα πλαίσια του προγράμματος «Παιδείας Ομογενών».
Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτών στο πλαίσιο του οποίου επιμορφώθηκαν 8.000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εργαστήρια
Βιωματικό Εργαστήριο: ΤΠΕ και Συνεργατική Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο

Back to instructors
   
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας