ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
[ΕΕ 2023-2024] v1Προσκεκλημένη διπλή διάλεξη της Τάνιας Τσιρίδου με τίτλο "Σημειολογία της Διαδικτυακής Τέχνης" την Τετάρτη 13 και 20 Δεκεμβρίου 2023, 5-7 μμ., στο ΠΜΣ Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή

ShareThis
Δημοσίευση: 11-12-2023 20:36 | Προβολές: 1248
Συμμετέχοντα Μέλη
Τάνια Τσιρίδου
image

Την Τετάρτη 13 και 20 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 17:00-19:00 μμ., στο πλαίσιο του μαθήματος "Σημειωτική Ανάλυση των Νέων Μέσων", του ΠΜΣ "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή", θα δοθεί διάλεξη με τίτλο "Σημειολογία της Διαδικτυακής Τέχνης" από τη Δρ. Τάνια Τσιρίδου, διδάσκουσα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι προσκεκλημένες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΠΜΣ, με συντονίστρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Dalila Honorato.

Περισσότερα για την ομιλία:

Η παρουσίαση επικεντρώνεται στα βασικά χαρακτηριστικά και τις ποικίλες πρακτικές και μορφές που μπορεί να πάρει η Τέχνη Διαδικτύου, ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών και των κοινωνικών εξελίξεων που τη διαμορφώνουν, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ως σήμερα. Παρουσιάζονται έργα τέχνης που συνέβαλαν στην εξέλιξη της Τέχνης Διαδικτύου, αναλύονται οι κεντρικές έννοιες και οι θεματικές στις οποίες εστιάζουν και εξετάζεται κατά πόσο αυτές είναι επίκαιρες σήμερα.

Περισσότερα για την ομιλήτρια:

Η Τάνια Τσιρίδου είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου από το 2008. Έχει συμμετάσχει σε οπτικοακουστικές παραγωγές και σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις τεχνολογίες του διαδικτύου, τη διάδραση, τα εμβυθιστικά περιβάλλοντα καθώς και την ενσωμάτωση επιστημονικών δεδομένων στη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης καλλιτεχνικών έργων. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε διάφορες ακαδημαϊκές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως μέλος της επιτροπής του κύκλου εργαστηρίων και σεμιναρίων AV-School, ως ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών (InArts) και στο σχεδιασμό και οργάνωση εκθέσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών και του συνεδρίου Taboo - Transgression -Trancendence in Art and Science. Επιπλέον είναι reviewer στο περιοδικό Technoetic Arts: A Journal of Speculative Research.

 

 

Επιστροφή
Version 1 ENGLISH
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας