ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
[ΕΕ 2023-2024] v1



Εγγραφή και Υποβολή Αιτήσεων για Απαλλαγή από τα Τέλη Φοίτησης Φοιτητών του ΠΜΣ "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" του Ακαδ. Έτους 2021-2022

ShareThis
Δημοσίευση: 12-10-2021 18:20 | Προβολές: 1665
gr  doc.png  Υπεύθυνη Δήλωση
Mέγεθος: 29.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
gr  doc.png  Υπεύθυνη Δήλωση μη Συμμετοχής
Mέγεθος: 31.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
gr  doc.png  Αίτηση για Απαλλαγή Διδάκτρων
Mέγεθος: 39.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
gr  pdf.png  ΦΕΚ_2726_2021_Εθνικό Ισοδύναμο Εισόδημα
Mέγεθος: 130.86 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Oι μεταπτυχιακοί φοιτητές, oι οποίοι εισήχθησαν στο ΠΜΣ "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" κατά το ακαδ. έτος 2021-2022, μπορούν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά για απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης του ΠΜΣ έως και τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 (όπως αυτά αναφέρονται στην αριθμ. 131757/Ζ1/2-8-2018 Υπουργική Απόφαση, ΦΕΚ 3387, τΒ').

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει μέσω της πλατφόρμας εγγραφής του ΠΜΣ. Σύνδεση με χρήση του αριθμού ταυτότητας ή διαβατηρίου και του αναγνωριστικού εγγραφής που λάβατε κατά την αρχική αίτηση.

Σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε για απαλλαγή από τα δίδακτρα θα πρέπει να καταθέσετε τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση για μη συμμετοχή στη διαδικασία απαλλαγής.

Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών:
https://avarts.ionio.gr/ada/enroll
  • Αίτηση (βλ. συνημμένο αρχείο)
  • Αντίγραφα των δηλώσεων Ε1 του αιτούντος και του/της συζύγου εάν είναι έγγαμος/η και των γονέων του, σε περίπτωση που ο αιτών είναι εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 2,
  • Εκκαθαριστικά φορολογικών δηλώσεων του αιτούντος και του/της συζύγου εάν είναι έγγαμος/η και των γονέων του, σε περίπτωση που ο αιτών είναι εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με όσα ορίζονται  στην παρ. 3 του άρθρου 2
  • Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ του αιτούντος και του/της συζύγου εάν είναι έγγαμος η και των γονέων του, σε περίπτωση που ο αιτών είναι εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 2
  • Πιστοποιητικό/ά οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή.
  • Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα, τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα (της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού,καθώς και σε ΙΕΚ ή σε Κολέγια ή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ)
  • Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα, τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα (της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού,καθώς και σε ΙΕΚ ή σε Κολέγια ή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ)
  • Ιατρική γνωμάτευση Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας για εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι σπουδαστής ή φοιτητής και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. (Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται η αίτηση και να προκύπτει η διάρκεια της αναπηρίας από αυτά).
  • Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα, αν ο φοιτητής έχει δηλώσει ορφανός από τον έναν ή και τους δύο γονείς.
  • Διαζευκτήριο σε περίπτωση που ο φοιτητής είναι διαζευγμένος ή δηλώνει τέκνο διαζευγμένων γονέων
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο/η αιτών/ουσα δηλώνει ότι δεν έχει κάνει χρήση του δικαιώματος απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης σε Π.Μ.Σ. με τη διάταξη του άρθρου 35 του ν.4485/2017 και ότι δεν λαμβάνει υποτροφία από άλλη πηγή (βλ. συνημμένο αρχείο)

Η Επιτροπή επιλογής μπορεί να ζητά συμπληρωματικά, όποιο άλλο δικαιολογητικό κρίνει απαραίτητο.

Συνημμένα στην ανακοίνωση:

α) Αίτηση

β) Υπεύθυνη Δήλωση

 γ) Υ.Α. Ρύθμισης θεμάτων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης  φοιτητών ΠΜΣ Ελληνικών Α.Ε.Ι.(ΦΕΚ 3387,τΒ'/10-8-2018)

δ) Υ.Α Διαπίστωσης ποσού Εθνικού Διάμεσου Διαθέσιμου Ισοδύναμου Εισοδήματος (ΦΕΚ 2988/8-7-2021).


Επιστροφή
Version 1 ENGLISH
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας