ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
[ΧΕ 2023-2024] v2



Συμμετοχή της απόφοιτης του ΠΜΣ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Μάρθας Γωγάκου στο "New Media Film Festival"

ShareThis
Δημοσίευση: 19-03-2021 20:07 | Προβολές: 3171
image

Η Μάρθα Γωγάκου, απόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή", θα συμμετάσχει στο 12o "New Media Film Festival", το οποίο θα λάβει χώρα από τις 2 έως 3 Ιουνίου 2021 στην πόλη του Los Angeles. με το έργο της "Dharmadhatu" (experimental animation video).

Βλέπε: New Media Film Festival

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Μάρθα Γωγάκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986. Είναι απόφοιτη του Tμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με κατεύθυνση Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας (2012).

Το 2014 ολοκλήρωσε τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές της στο Kingston University of London πάνω στη συγγραφή θεατρικών κειμένων και έργων για τον κινηματογράφο.  Το 2018-2019 ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στη Ψηφιακή Εποχή».

Το 2021 γίνεται δεκτή για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Με διαδραστικές  εγκαταστάσεις, δημιουργία animation και live cinema, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ όπως:  Athens Digital Art Festival (Αθήνα 2020), Art in Thessaloniki-Pikap Community (Θεσσαλονίκη 2020), Audiovisual Arts Festival (Κέρκυρα 2018) και Athens AnimFest (Αθήνα 2019).

Λίγα λόγια για το έργο

Το βίντεο της Dharmadhatu αποτέλεσε τη διπλωματική της εργασία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στη Ψηφιακή Εποχή». Πρόκειται για πειραματικό βίντεο με γραμμική αφήγηση και αφαιρετικές εικόνες που δημιουργούνται με χρήση πρωτότυπων τεχνικών, όπως καταγραφή της συμπεριφοράς ρέοντων χρωμάτων πάνω σε κινούμενες επιφάνειες μικρής κλίμακας.

Βλέπε σύνδεσμο του έργου (ελληνική εκδοχή): Dharmadhatu

Βλέπε σύνδεσμο του έργου (αγγλική εκδοχή): Dharmadhatu



Επιστροφή
Version 1 ENGLISH
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας