ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
[ΕΕ 2023-2024] v1



"Σημειολογία της Διαδικτυακής Τέχνης" προσκεκλημένη ομιλία από τη Δρ. Τάνια Τσιρίδου [17/12/2019]

ShareThis
Δημοσίευση: 06-12-2019 11:56 | Προβολές: 1708
image

Ανακοίνωση
Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 17-19:00, στο πλαίσιο του μαθήματος "Σημειωτική Ανάλυση των Νέων Μέσων", του ΠΜΣ Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή, θα δοθεί διάλεξη με τίτλο "Σημειολογία της Διαδικτυακής Τέχνης" από τη Δρ. Τάνια Τσιρίδου, διδάσκουσα του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η προσκεκλημένη ομιλία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας v-class, με συντονίστρια την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Dalila Honorato, διδάσκουσα του μαθήματος.

Συνοπτική Περιγραφή
Η παρουσίαση επικεντρώνεται στα βασικά χαρακτηριστικά και τις ποικίλες πρακτικές και μορφές που μπορεί να έχει η Τέχνη Διαδικτύου ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών και των κοινωνικών εξελίξεων που την διαμορφώνουν από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ως σήμερα. Θα παρουσιαστούν διάφορα έργα τέχνης που συνέβαλαν στην εξέλιξη της από τη δεκαετία του 80’ και θα γίνει παρουσίαση των κεντρικών εννοιών που σχετίζονται άμεσα με τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης όπως το θέμα της επικοινωνίας, της εμπορευματοποίησης, την έννοια της ταυτότητας, της πραγματικότητας, του ακτιβισμού και άλλων.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Τάνια Τσιρίδου σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης, στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διάδραση ανθρώπου μηχανής, τα δεδομένα (data) και τις εφαρμογές της ρομποτικής στην τέχνη νέων μέσων.  Από το 2007 είναι διδάσκουσα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας.
Περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/gr/department/staff/333-tsiridou/


Επιστροφή
Version 1 ENGLISH
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας