ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
[ΧΕ 2024-2025] v5



ΤΤΗΕ: Συμμετοχή καθηγητών και αποφοίτων στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας

ShareThis
Δημοσίευση: 20-04-2018 15:15 | Ενημέρωση: 20-04-2018 19:12 | Προβολές: 4737
image

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Athens Science Festival που πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 29 Απριλίου 2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τις συμμετοχές του Επίκουρου Καθηγητή Απόστολου Λουφόπουλου με το έργο Ενάλια, του Αναπληρωτή Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου με το εργαστήριο Προσβάσιμα Εκπαιδευτικά Παιχνίδια, και του Λέκτορα Θωμά Βαλιανάτου με το έργο Ξενικά Τοπία.

Θα παρουσιαστεί επίσης και η διαδραστική εγκατάσταση "dots" από τους απόφοιτους ΤΤΗΕ Νικόλαο Γρηγορίου και Νικόλαο Μουστάκα.


Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας εκπροσωπείται από τις εξής συμμετοχές:

- Ενάλια

http://www.athens-science-festival.gr/event/enalia-apostolos-loufopoulos-2017/
Συμμετέχοντες:
Απόστολος Λουφόπουλος: Σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής, Βασιλική Μάκου: Σωματική Ερμηνεία, Έλενα Γεωργιάδου: Βίντεο, Μάγδα Κανδυλιάρη: Animation, Κατερίνα Παγιατάκη: Σκηνική Επιμέλεια
Το έργο πραγµατεύεται τη θάλασσα και τον άνθρωπο, παραπέµποντας στο µύθο του Ποσειδώνα και της Αµφιτρίτης, της ανθρωπόµορφης θεάς της θάλασσας. Συµβολικά το έργο αναπαριστά την ανθρώπινη πορεία προς µια ανώτερη εσωτερική κατάσταση, µέσα από την ένωση µε τη φύση. Όπως και στο µύθο, έτσι και στο έργο, η θάλασσα παίρνει ανθρώπινη µορφή (βίντεο), µια θηλυκή παρουσία που προσελκύει τον άνθρωπο (ζωντανό µέρος) να ενωθεί µαζί της. Η θάλασσα µαγεύει, χορεύει, αλληλεπιδρά, γίνεται ενέργεια που οδηγεί στη µεταµόρφωση, τόσο την εσωτερική/ανθρώπινη, όσο και ως προς την αντίληψη του γήινου και υδάτινου κόσµου γύρω απο την ανθρώπινη παρουσία. Τα στάδια της µεταµόρφωσης αυτής παρουσιάζονται στα επιµέρους µέρη του έργου ηχητικά και οπτικά/κινησιολογικά, όπου ο άνθρωπος, µέσα από τη διάδραση µε τη θαλάσσια µορφή, πορεύεται προς το βυθό και επιστρέφει µεταµορφωµένος. Το έργο αποτελεί ένα ταξίδι αναζήτησης, οπτικοηχητικά, αλλά και νοηµατικά, επιχειρώντας µέσα από τους συµβολισµούς να δώσει πολλαπλά κλειδιά ερµηνείας στο καλλιτεχνικό περιεχόµενο. Κυρίαρχες έννοιες: η φύση, η ύπαρξη, η ένωση, η µεταµόρφωση, ο συντονισµός, η αρµονία, ο µύθος, η µαγεία, το ερωτικό στοιχείο, η εσωτερικοποίηση, η αναγέννηση και τέλος η υπερβατική ανθρώπινη πορεία µέσα απο την εµβίωση των παραπάνω (https://enalia.wixsite.com/enalia).

- Workshop με τίτλο Προσβάσιμα Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

http://www.athens-science-festival.gr/event/prosvasima-ekpedeftika-pechnidia/
Συμμετέχοντες:
Δρ. Ανδρέας Φλώρος: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Δρ Γιώργος Γιαννακόπουλος : Ερευνητής ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ & Τεχνικός Διευθυντής SciFY ΑΜΚΕ, Βασίλης Γιαννακόπουλος : Marketing and Impact Manager SciFY ΑΜΚΕ
Εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλους! Το φαντάζεσαι; Κι όμως, πριν από 3 χρόνια κάναμε το πρώτο βήμα δημιουργώντας τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά με χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατου ήχου (3D Sound). Δεν σταματήσαμε όμως εκεί, συνεχίσαμε με τη δημιουργία 10+ εκπαιδευτικών online παιχνιδιών και μίας πλατφόρμας όπου ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του παιχνίδι. Έλα να μας γνωρίσεις και να μάθεις πως υλοποιούνται τα παιχνίδια σοβαρού σκοπού αλλά και τι άλλο ετοιμάζουμε!

- Ξενικά τοπία

http://www.athens-science-festival.gr/event/xenika-topia/
Συμμετέχοντες: Θωμάς Βαλιανάτος
Το έργο «Alien Scapes» είναι μια παρουσίαση οπτικοακουστικής τέχνης σε πραγματικό χρόνο. Σκοπός του έργου είναι η διερεύνηση της αισθητικής των φυσικών μοτίβων και των φυσικών στατιστικών φράκταλς, μέσω της Tέχνης των Nέων Mέσων. Το τελικό έργο παρουσιάζεται από λογισμικό οπτικής απόδοσης σε πραγματικό χρόνο.
Ξενικά Τοπία: https://vimeo.com/thomasvallianatos

Εκτός από τις παραπάνω συμμετοχές, θα παρουσιαστεί η διαδραστική εγκατάσταση "dots" από τους απόφοιτους ΤΤΗΕ Νικόλαο Γρηγορίου και Νικόλαο Μουστάκα.

Δείτε αναλυτικά: http://www.athens-science-festival.gr/festival-2018/


Επιστροφή
Version 1 ENGLISH
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας