Συνάντηση στην Κέρκυρα εταίρων για το σχεδιασμό νέου ΠΜΣ "Art, Science & Health MA" (ASH-MA)

ShareThis
Δημοσίευση: 30-05-2022 07:26 | Ενημέρωση: 30-05-2022 13:07 | Προβολές: 19182
image

Το τριήμερο 1-3 Ιουνίου πραγματοποιείται στην Κέρκυρα συνάντηση εταίρων του ερευνητικού προγράμματος ASH-ΜΑ για τον σχεδιασμό νέου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα “Art, Science & Health MA” με συμμετέχοντες από την Κροατία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Το ερευνητικό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από την Κροατική ΜΚΟ σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής KONTEJNER και τρία πανεπιστήμια: Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Ζαγκρέμπ (Ζαγκρέμπ, Κροατία), το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα, Ελλάδα) και τη Σχολή ΜΜΕ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Singidunum (Βελιγράδι, Σερβία).

Με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus Mundus Design Measures της ΕΕ, το ASH-MA αφορά στη δημιουργία ενός από κοινού ΠΜΣ με έμφαση στη σχέση της τέχνης, της επιστήμης και της υγείας. Μερικές από τις θεματικές ενότητες του ΠΜΣ τις οποίες προσεγγίζει το πρόγραμμα μέσω της καλλιτεχνικής έρευνας αναφορικά με τους τομείς της επιστήμης και της υγείας περιλαμβάνουν: τις τεχνολογίες της υγείας, το γήρας και την αναπηρία, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τις πολιτισμικές παραδόσεις της βοτανικής ιατρικής, την ανατομική εικονογραφία και την ανθρώπινη επαύξηση. Το ASH-MA περιλαμβάνει τη συνεργασία αυτών των τεσσάρων ιδρυμάτων, καθώς και την υποστήριξη επιστημόνων, καλλιτεχνών και άλλων ειδικών, οι οποίοι αναπτύσσουν έργο στη συγκεκριμένη ερευνητική περιοχή.

Η συνάντηση στην Κέρκυρα θα λάβει χώρα στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου και θα περιλαμβάνει πέρα από τις συνεδριάσεις εργασίας, την πραγματοποίηση εργαστηρίου σχετικού με τον ζωϊκό εμπλουτισμό, ξενάγηση στο BiHELab και στρογγυλή τράπεζα ειδικών σε διεθνές επίπεδο στη βιοτέχνη και τις σπουδές υγείας. Αυτές οι δραστηριότητες αναπτύσσονται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Tεχνών, το Hub of Art Laboratories, το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής κ’ Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας και το Ενυδρείο Κέρκυρας. 

eu logo

Επιστροφή
Version 2 ENGLISH