12ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών [28 Μαΐου - 10 Ιουνίου 2018, Κέρκυρα]
Social Media
Δημοσίευση: 06-03-2018 17:35 | Ενημέρωση: 25-05-2018 18:02 | Προβολές: 2951

Επίσημος Ιστοχώρος Φεστιβάλ:
https://avarts.ionio.gr/festival/

Αναλυτική περιγραφή Φεστιβάλ:
https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/description

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:
https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/schedule/


Το 12ο κατά σειρά Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών διοργανώνεται και το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 από τα δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών - ΕΡΗΜΕΕ). 

Το φετινό Φεστιβάλ συνδυάζοντας μία ευρεία ποικιλία διεπιστημονικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων, έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης Βρετανό καλλιτέχνη Rob Kesseler, όπου σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, θα εγκαινιάσει στις 30 Μαΐου 2018 την έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη με τίτλο GENUS

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/exhibitions/kesseler

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ, θα λάβει χώρα η τελετή Αναγόρευσης της Eija-Liisa Ahtila, καταξιωμένη εικαστική καλλιτέχνης και σκηνοθέτης ταινιών βίντεο, σε Επίτιμη Διδάκτορα, την Τρίτη 5 Ιουνίου, στις 12:00 στην Ιόνιο Ακαδημία. Την ίδια μέρα στις 21.30 θα πραγματοποιηθούν προβολές φιλμ της επίτιμης διδάκτορος στο Πολύτεχνο.

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/screening/ahtila-works

Το πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα α) εκθέσεις από επιλεγμένα οπτικοακουστικά έργα προπτυχιακών φοιτητών, ερμηνευτικών και παραστατικών τεχνών, εγκαταστάσεις μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, αλλά και προσκεκλημένους καλλιτέχνες, β) το διεθνές συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges, γ) το 2ο θερινό σχολείο με αντικείμενο τις Υβριδικές Τέχνες, δ) συναυλίες σε διάφορους χώρους στην πόλη της Κέρκυρας, δ) εργαστήρια και στ) προβολές. Επίσης για πρώτη φορά το Φεστιβάλ φιλοξενεί έκθεση Performing Arts με τίτλο Ερμηνευτική-Τέχνη, όπου φοιτητές και διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας διαμορφώνουν μία ιδιότυπη καλλιτεχνική έκφραση πολλές φορές σε συνεργασία με το ζωντανό κοινό. 

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/performing-art/

Το σύνολο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σε χώρους και εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν ευγενικά από το Δήμο Κέρκυρας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και ιδιωτικούς φορείς, όπως τον πολυχώρο ‘Πολύτεχνο’ και το Garage Performing Arts Center.

Εκθέσεις

Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ 2018 είναι ο Βρετανός καλλιτέχνης Rob Kesseler, έργα του οποίου θα παρουσιαστούν στη Δημοτική Πινακοθήκη, από τις 30 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου.

Επιλεγμένα έργα προπτυχιακών φοιτητών παρουσιάζονται σε διάφορους χώρους της πόλης της Κέρκυρας. Οι αυτόνομες εκθέσεις καλύπτουν ευρύ φάσμα οπτικοακουστικών μέσων και οργανώνονται σε θεματικές ενότητες: Φωτογραφία, Σενάριο/ Storyboard, Εικονικά Περιβάλλοντα και Παιχνίδια, Ηχητικές Εγκαταστάσεις, Πολυμεσικές Εφαρμογές, Γραφιστικής, Βίντεο/ Animation, Εγκαταστάσεις. Τα έργα που θα παρουσιαστούν υλοποιήθηκαν σε μαθήματα προπτυχιακού κύκλου του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Παράλληλα, οργανώνονται εκθέσεις μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών: Βίντεο Εγκαταστάσεις, Διαδραστικές Εφαρμογές και Διαδραστικές Εγκαταστάσεις, στις οποίες ενσωματώνονται επιλεγμένα έργα μεταπτυχιακών φοιτητών που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργίας του. Οι Διπλωματικές Εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών θα παρουσιαστούν επίσης σε ανεξάρτητη έκθεση.

Για πρώτη φορά φέτος θα υλοποιηθεί η δράση της παρουσίασης έργων Performing Arts από φοιτητές του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/exhibitions/

Διεθνές Συνέδριο 

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges (DCAC-2018), που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, 1-2 Ιουνίου 2018.

Επίσημος ιστοχώρος συνεδρίου: https://avarts.ionio.gr/dcac/

Θερινό Σχολείο

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας διοργανώνει Θερινό Σχολείο στις Υβριδικές Τέχνες [Corfu Summer School in Hybrid Arts] το οποίο διεξάγεται στην Κέρκυρα. Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου πραγματοποιούνται μαθήματα και δραστηριότητες που διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα.

Επίσημος ιστοχώρος θερινού σχολείου: https://avarts.ionio.gr/summer

Συναυλίες

Σειρά συναυλιών με έμφαση στην ηλεκτροακουστική μουσική, θα λάβουν χώρα σε κλειστούς αλλά και υπαίθριους χώρους της πόλης της Κέρκυρας. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών - ΕΡΗΜΕΕ) και από διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/concerts/

Εργαστήρια

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας διοργανώνει Εργαστήριο με τίτλο “Μεθοδολογία Έρευνας” με ομιλήτρια την Μαρία Γεωργούλα, Καλλιτέχνης/Λέκτορας, BA Fine Art, Nottingham Trent University.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Έλενα Χαμαλίδη

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/workshops/

Προβολές

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν προβολές φοιτητικών έργων, του The Ox του Γιώργου Νικόπουλου, ειδικό αφιέρωμα στο Animation της Πορτογαλίας καθώς και φιλμ της επίτιμης διδάκτορος του ΤΤΗΕ, Eija-Liisa Ahtila.

Βλ. περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/festival/2018/gr/screening/ 


Επιστροφή