Αδαμοπούλου Ροζαλία

Τίτλος Διατριβής: Η "επιστροφή στη ζωγραφική" και το ζήτημα του Νεοεξπρεσιονισμού τη δεκαετία του 1980. Το ελληνικό παράδειγμα στην περίπτωση του ζωγράφου Τάσου Μαντζαβίνου
Ιδιότητα: Υποψήφια Διδάκτωρ
Email: a15adam@ionio.gr
Εγγραφή:14-10-2015

Αδαμοπούλου Ροζαλία

Τριμελής Επιτροπή:
Επιβλέπουσα: Έλενα Χαμαλίδη
Μέλη: Μιλτιάδης Παπανικολάου, Σπυρίδων Βερύκιος

Θέμα διδακτορικής έρευνας:
Η "επιστροφή στη ζωγραφική" και το ζήτημα του Νεοεξπρεσιονισμού τη δεκαετία του 1980. Το ελληνικό παράδειγμα στην περίπτωση του ζωγράφου Τάσου Μαντζαβίνου

Η διδακτορική διατριβή με θέμα Η "επιστροφή στη ζωγραφική" και το ζήτημα του Νεοεξπρεσιονισμού τη δεκαετία του 1980. Το ελληνικό παράδειγμα στην περίπτωση του ζωγράφου Τάσου Μαντζαβίνου, διαπραγματεύεται ζητήματα τέχνης και θεωρίας της τέχνης κυρίως τη δεκαετία του 1980, τη μεταμοντέρνα συνθήκη, την τάση της επιστροφής στη ζωγραφική και το κίνημα του νεοεξπρεσιονισμού, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, χρησιμοποιώντας ως μελέτη περίπτωσης το έργο του Τάσου Μαντζαβίνου.

Γεννημένη στο Τορόντο του Καναδά το 1975, με πτυχίο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στο Paris IV – Sorbonne, ζω και εργάζομαι, ως αρχαιολόγος ή διπλωματούχος ξεναγός (στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά) στην Κέρκυρα.

Έχω ασχοληθεί με τη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (Πιστοποιητικό εξειδίκευσης – Καποδιστριακό Παν/μιο) και έχω συμμετάσχει σε Ημερίδες με θέμα «Το αρχαιολογικό έργο της Η΄ Ε.Π.Κ.Α. στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία» (2002 και 2005), με δημοσιεύσεις στα αντίστοιχα πρακτικά καθώς και στο Ελληνιστική Κεραμική από την Αρχαία Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και τα Ιόνια Νησιά (2009).


Επιστροφή