avarts.ionio.gr/festival
Μοιράσου
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα θεματικά εργαστήρια (workshops) από απόφοιτους του ΤΤΗΕ.


Τίτλος Workshop: Περπατώντας τις αισθήσεις στην πόλη: Η ψυχογεωγραφία ως καλλιτεχνική μέθοδος
Ομιλητής: Βασίλης Ψαρράς (Bill Psarras)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σύντομη περιγραφή: Η κεντρική ιδέα του workshop έγκειται στο να προσφέρει την δυνατότητα στους φοιτητές να επανεξετάσουν το πεδίο των αισθήσεων στην πόλη καθώς και τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να συνδεθούν με την σύγχρονη καλλιτεχνική πράξη. Συνδυάζοντας τα βασικά πεδία του ΤΗΧΕΙ (εικονα, ήχος, τεχνολογία, θεωρία) με έννοιες όπως η ψυχογεωγραφία, οι αισθήσεις, οι χάρτες και το αστικό τοπίο, στόχος του workshop είναι να προτείνει μορφές διακαλλιτεχνικότητας (intermedia) ως κίνητρο στην εικαστική πράξη των φοιτητών – επανεξετάζοντας την σημασία των αισθήσεων σε συνδυασμό με τεχνολογίες.

Τίτλος Workshop: design + motion
Ομιλητής: Nικόλας Γρηγορίου
Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σύντομη περιγραφή: Kατά τη διάρκεια του workshop οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την μεθοδολογία εργασίας, από την σύλληψη της ιδέας, σχεδιασμό, υλοποίηση και παρουσίαση αυτής, ως ολοκληρωμένο προϊόν οπτικής επικοινωνίας. Έπειτα με βάση ένα συγκεκριμένο brief, θα πειραματηστούν και θα εξασκήσουν τον τρόπο σκέψης μέσα από τη δημιουργία, ανάπτυξη και παρουσίαση ενός project οπτικής επικοινωνίας.

Αφίσα Εργαστηρίου


Τίτλος Workshop: Δημιουργικό Εργαστήριο με αντικείμενο: Επικοινωνώ και συνεργάζομαι έξυπνα
Διοργανωτές: Φαίη Ορφανού - Μαρίνα Φαρμακίδη, μέλη της 'αέλια-εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή'
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, 15:00 - 18:00

Σύντομη περιγραφή:Μετά από μία σύντομη εισαγωγική - διαδραστική - παρουσίαση για τη σημασία των δεξιοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας στην επαγγελματική ζωή, οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να πραγματοποιήσουν σε ομάδες (α) 3 μικρές ασκήσεις - παιχνίδια, που βασίζονται στην προβολή μίνι φιλμς επί των οποίων καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα και (β) 2 μεγαλύτερης διάρκειας βιωματικές δράσεις προσομοίωσης επαγγελματικών συνεργασιών και στη βάση αυτών αναδεικνύονται εκφάνσεις της συνεργατικής και της επικοινωνιακής δεξιότητας και κυρίως αναδεικνύονται εργαλεία και προτάσεις για το πώς να βελτιώσει κανείς πιο αποτελεσματικά τις δεξιοτητες αυτές για μεγαλύτερη επιτυχία στην επαγγελματική ζωή.
Αντικείμενο: Εξάσκηση αλλά και ανάδειξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας των συμμετεχόντων μέσα από βιωματικές ασκήσεις
Στόχοι: Το εργαστήριο διοργανώνεται από το αέλια working life lab.


Τίτλος Workshop: live coding
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Βασιλάκος
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Σύντομη περιγραφή: Το workshop θα περιγράψει τη χρήση βασικών εργαλείων διαδραστικού προγραμματισμού και την επικοινωνία κατά τη διάρκεια του live coding. Σε αυτό περιλαμβάνονται παραδείγματα της βιβλιοθήκης Just In Time, (JITLib), μια βιβλιοθήκη για την δημιουργία διαδραστικών προγραμμάτων της γλώσσας προγραμματισμού SuperCollider, και Utopia, ένα περιβάλλον για συλλογικό coding μέσω ενός ad-hoc δικτύου. Μετά τη σύντομη εισαγωγή των εργαλείων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα προαναφερθέντα εργαλεία. Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τη δύναμη των εργαλείων από κοινού ώστε να συνεργαστούν και να πειραματιστούν με τα παραδείγματα.
Για την συμμετοχή οι παρόντες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού SuperCollider.

Αφίσα Εργαστηρίου


Τίτλος Workshop: SuperCollider + IanniX with OSC
Ομιλητής: Ομέρ Χατζησερήφ
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 18 Μαΐου 2014, στις 10.00

Σύντομη περιγραφή: Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Ομέρ Χατζησερήφ, στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, παρουσιάζει το εργαστήριο `SuperCollider + IanniX with OSC`. Το SuperCollider, ένα από τα πιο ισχυρά περιβάλλοντα προγραμματισμού αλγοριθμικής μουσικής, είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού πραγματικού χρόνου για σύνθεση και επεξεργασία ήχου.
Το IanniX είναι ένα πειραματικό sequencer πραγματικού χρόνου και ανοιχτού κώδικα, με γραφικό περιβάλλον, βασισμένο στα έργα ψηφιακής τέχνης του Ιωάννη Ξενάκη.
Στο τρίωρο εργαστήριο αυτό θα δημιουργήσουμε ψηφιακούς συνθετητές (SynthDef) με το SuperCollider οι οποίοι θα ελέγχονται μέσω μηνυμάτων OSC από τις αλληλουχίες που θα δημιουργούμε με το IanniX.

Αφίσα Εργαστηρίου

Notice: Undefined offset: 2014 in /opt/websites/main/depts/avarts/festival/includes/workshops.php on line 7

Notice: Undefined offset: 2014 in /opt/websites/main/depts/avarts/festival/includes/workshops.php on line 13
20192019201820182017201720162016201520152014201420132013201220122011201120102010200920092008200820062006
  • Ιόνιος Ακαδημία
  • Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
  • Παλαιό Ψυχιατρείο
  • Αίθουσα Τέχνης - Αρτ Καφέ, Κήπος του Λαού
  • Ιόνιος Βουλή