Απολογισμός 1ης Ημερίδας Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας

ShareThis
Δημοσίευση: 15-04-2019 12:40 | Προβολές: 2560
image

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε η 1 η Ημερίδα του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, από τις 10.00 ως τις 18.00 στην Αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων, με την στήριξη της Κοσμητείας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών και του Τμήματος. Η Ημερίδα, με αφετηρία τα 15 χρόνια λειτουργίας του ΤΤΗΕ το 2004, αλλά και την συμπλήρωση 10 χρόνων από τις πρώτες αποφοιτήσεις το 2009, φιλοξένησε 13 ομιλίες αποφοίτων του ΤΤΗΕ μεταξύ 2009-2018. Οι ομιλίες διαρθρώθηκαν σε 3 συνεδρίες, με αφετηρία το design, το animation, την εικαστική πράξη, την ερευνητική πορεία αλλά και την διδακτική. Οι απόφοιτοι αναφέρθηκαν σε προσωπικές διαδρομές, εμπνεύσεις, δυσκολίες, προκλήσεις κ.α., στοχεύοντας να δώσουν ερεθίσματα και απαντήσεις σε φοιτητές του τμήματος.

Η παρακολούθηση της Ημερίδας ήταν επίσης δυνατή μέσω live streaming (https://youtu.be/Ix0eDGDqmv8), καταγράφοντας πολύ ικανοποιητικούς αριθμούς συμμετεχόντων και σε διαδικτυακό κοινό. Όπως αναφέρθηκε και από τον Σύλλογο Αποφοίτων (έτος ίδρυσης το 2013) κατά την έναρξη της Ημερίδας, η πρώτη αυτή επίσημη συνάντηση ανέδειξε την έννοια της εξωστρέφειας αλλά και της αναδυόμενης ‘ταυτότητας’ των αποφοίτων του ΤΗΧΕΙ, κάτι που φαίνεται πως θα λειτουργήσει ως πρόσθετο ερέθισμα για ποικίλες δράσεις μεταξύ του Συλλόγου και του Τμήματος στο μέλλον. Στην Ημερίδα πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών κ. Ανδρέα Φλώρο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο καθώς επίσης και εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων από τους Ψαρρά Βασίλη και Γρηγορίου Νικόλα. Το τέλος της σηματοδοτήθηκε από έναν σύντομο βίντεο-χαιρετισμό της πρώην Αναπλ. Καθηγήτριας και Προέδρου του ΤΤΗΕ κας Στραπατσάκη Μαριάννας για την αρχική ιδέα δημιουργίας του τμήματος.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΑΤΤΗΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους Εθελοντές του Τμήματος που βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα τους φοιτητές και φοιτήτριες: Ευαγγελία Κουμαντσιώτη, Άρη Μελαχροινό, Μαρίνο Παυλίδη, Κωνσταντίνα Γαβριηλίδου, Ελευθέριο Μαργιόλα, Βαγγέλη Πανδή καθώς και τον υποψ. Διδάκτορα του τμήματος Νίκο Μουστάκα για την φωτογραφική, βίντεο, ηχητική και διαδικτυακή κάλυψη της εκδήλωσης. Ο Σύλλογος ευχαριστεί επίσης τους: Φλώρο Ανδρέα (Κοσμήτορας ΣΜΟΤ), Κανελλόπουλο Νικόλαο (Πρόεδρος ΤΗΧΕΙ), Γιαννακουλόπουλο Ανδρέα (Διευθυντής InArts), την Γραμματεία του Τμήματος, την εταιρεία Χούτος catering, τους απόφοιτους Χαρά Βλάχου και Δημήτρη Πολίτη, καθώς επίσης και την Ιόνιο Ακαδημία.

Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος Αποφοίτων θα εμπλουτίσει το website του (https://avartsalumni.home.blog/) θέτοντας τις βάσεις για επόμενες διαθεματικές δράσεις εντός και εκτός τμήματος.

Εκ μέρους του Συλλόγου ΣΑΤΤΗΕ
Νικόλας Γρηγορίου – Βασίλης Ψαρράς


Video recording: Νίκος Μουστάκας - Φωτογραφικό υλικό: Ευαγγελία Κουμαντσιώτη



Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας