ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
[ΕΕ 2017-2018] v2Μήνυμα του Προέδρου προς τους φοιτητές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018
Social Media
Δημοσίευση: 02-10-2017 09:49 | Προβολές: 1331

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά που έχει ήδη ξεκινήσει βρίσκει το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας μπροστά σε προκλήσεις –εκπαιδευτικές και ερευνητικές– οι οποίες αποτελούν συνέπεια μιας διαρκώς ανοδικής –με όρους ποιότητας και ακαδημαϊκής αριστείας– πορείας. Μιας πορείας, τα τελευταία στιγμιότυπα της οποίας αποτέλεσαν η παρουσία του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και η συμμετοχή του σε ψηφιακό φεστιβάλ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η νέα αυτή χρονιά βρίσκει το Τμήμα εγκατεστημένο στη νέα του φυσική έδρα, στο κτίριο Γκούση εντός του χώρου του παλαιού ψυχιατρείου της Κέρκυρας. Η μετακίνηση αυτή προσφέρει νέες δυνατότητες ανάπτυξης ποικίλων μορφών εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας και αναμένεται ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός φυσικού πόλου παρουσίας και προβολής της ψηφιακής τέχνης στην Κέρκυρα, αλλά και στη δυτική Ελλάδα. Προφανώς, τα συνολικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη κρίση στη χώρα μας και αφορούν στη λειτουργία των δημοσίων Πανεπιστημίων είναι πολλά και σύνθετα. Εν τούτοις, σας διαβεβαιώ ότι το προσωπικό του Τμήματος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτή την απρόβλεπτη καθημερινότητα, διατηρώντας τον πήχη της ακαδημαϊκής και δημιουργικής αριστείας σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, εκ μέρους του Τμήματος ολοκληρώθηκαν μια σειρά από διοικητικές διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με την οριστική ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος, καθώς επίσης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη χορήγηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας σε αποφοίτους που το επιθυμούν. Μέσα στη νέα χρονιά που πλέον διανύουμε, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι θεσμικά προβλεπόμενες ενέργειες της Πολιτείας, ούτως ώστε οι ανωτέρω διαδικασίες να επισφραγιστούν με την έκδοση των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων.

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, θα ήθελα να καλωσορίσω στην ακαδημαϊκή οικογένεια του Τμήματος τους πρωτοετείς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και να τους συγχαρώ που επέλεξαν και κατάφεραν να εισαχθούν για σπουδές σε μια ακαδημαϊκή μονάδα, μοναδική στην ελληνική επικράτεια ως προς το εκπαιδευτικό αντικείμενο που θεραπεύει. Οι σπουδές που μόλις ξεκινούν αποτελούν ένα ταξίδι που συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη, τη θεωρία, την τεχνολογία και την καλλιτεχνική έκφραση στην ακαδημαϊκή απεραντοσύνη της γνώσης και της δημιουργίας.

Εύχομαι ολόψυχα καλές σπουδές και καλή πρόοδο.

Ανδρέας Φλώρος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Πρόεδρος ΤΤΗΕ


Επιστροφή
ENGLISH