Μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος προς τους φοιτητές

ShareThis
Δημοσίευση: 22-05-2015 00:40 | Προβολές: 1527
Έναρξη: 21-05-2015 |Λήξη: 31-05-2015
[Έληξε]

Κέρκυρα, 21/05/2015

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας,

με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου στην θέση του πρώτου εκλεγμένου Προέδρου του (αυτοδύναμου πλέον) Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σειρά από σκέψεις που αφορούν τον μικρόκοσμο της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Η αυτοδυναμία του Τμήματος, πέραν των συνεπαγόμενων αλλαγών στον τρόπο οργάνωσης και θεσμικής λειτουργίας του, αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία ανάπτυξης και εξέλιξής του. Σηματοδοτεί το τέλος της φάσης της εφηβικής του εξέλιξης, κατά την οποία επιτεύχθηκε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: ο προσδιορισμός της επιστημονικής ταυτότητάς του εντός ενός έντονα πολυ-εστιακού επιστημονικού και δημιουργικού πλέγματος γνωστικών αντικειμένων, αλλά και η ουσιαστική εγκαθίδρυση της μοναδικότητάς του στο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας μας.

Η παραπάνω διαδικασία είναι αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα μιας αμφίδρομης και δημιουργικής σχέσης μεταξύ των καθηγητών και των φοιτητών του Τμήματος, η οποία πραγματοποιείται καθημερινά εντός των αιθουσών διδασκαλίας: Αποκομίζετε γνώση και εμπειρίες μέσα σε αυτές, αλλά συγχρόνως είναι ο δικός σας τρόπος σκέψης, τα ενδιαφέροντά σας, αλλά και οι γνωστικές σας απαιτήσεις που, μέσα από την εκπαιδευτική καθημερινότητα, αλλά και τις νομοθετημένες διαδικασίες αξιολόγησης των μαθημάτων, μεταφέρονται προς την Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών, αλλά και άμεσα στους διδάσκοντες, υλοποιώντας μια συνταγή δημιουργικής προσαρμογής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία είναι εκ των πραγμάτων σύνθετη λόγω του έντονα διεπιστημονικού χαρακτήρα του Τμήματος.

Ίσως πολλοί από εσάς να έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών σας έχετε κάποιες μοναδικές ευκαιρίες, οι οποίες πηγάζουν από την προσιτότητα των συναδέλφων καθηγητών, το πάθος τους για την δουλειά τους και το ενδιαφέρον τους να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο, το οποίο θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε με άρτιο και συνεπή τρόπο στις επαγγελματικές προκλήσεις του μέλλοντος. Η μέχρι στιγμής καταγραφή της πορείας των αποφοίτων μας δίνει αδιαμφισβήτητα ένα χαρακτήρα επιτυχίας του μέχρι τώρα εγχειρήματος: κάποιοι ήδη διαπρέπουν στην επαγγελματική αρένα, ενώ έχουμε την ευκαιρία να καμαρώνουμε κάποιους άλλους την ώρα που διδάσκουν σε αίθουσες Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι τα συναισθήματα ενός δασκάλου που βλέπει τον μαθητή του να διαπρέπει δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά βιώνουν οι γονείς για τα παιδιά τους.

Η ενηλικίωση του Τμήματος δημιουργεί στον ακαδημαϊκό στίβο μια σειρά από στοιχήματα, ευκαιρίες και προκλήσεις. Στοιχήματα που αφορούν στην εγκαθίδρυση ενός περιφερειακού πόλου επιστημονικής και καλλιτεχνικής αριστείας, χαρακτηριζόμενου από συνειδητή εξωστρέφεια. Ευκαιρίες για την μετεξέλιξη του Τμήματος σε μια ακαδημαϊκή μονάδα που παρακολουθεί και προσαρμόζεται στις εξελίξεις της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας, διασφαλίζοντας έτσι την βιωσιμότητά του και την ανταγωνιστικότητα του παρεχόμενου προπτυχιακού αλλά και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του. Και φυσικά δημιουργεί προκλήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, αλλά και των μικρο-εγωϊστικών σκοπιμοτήτων που εν τέλει στοχεύουν στο να δυναμιτίσουν εκ των έσω κάθε δημιουργική προσπάθεια. Έχοντας την στήριξη των συναδέλφων - καθηγητών, σε πλήρη συνεργασία μαζί τους, αλλά και με την δική σας καθολική συνεισφορά, νομίζω ότι τα παραπάνω θα εξασφαλίσουν μια υγιή και παραγωγική ενήλικη ζωή στο Τμήμα μας.

Κλείνοντας, με την ευκαιρία αυτής μας της πρώτης επικοινωνίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του Τμήματος για την συμβολή τους στην επιτυχημένη διαμόρφωση και λειτουργία του, τους συναδέλφους καθηγητές και τους αποφοίτους μας που με το δικό τους στίγμα συνεισέφεραν και συνεισφέρουν ουσιαστικά στην διαδικασία αυτή, αλλά και εσάς, διότι πιστεύω στην επιθυμία σας να συμμετέχετε δημιουργικά στην διαμόρφωση της ενήλικης ζωής του Τμήματος, του Τμήματός μας. Ως αφετηρία της παραπάνω προσπάθειας, σας ενημερώνω ότι, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών, σκοπεύω να σας καλέσω την ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση για να σας παρουσιάσουμε το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών 2015-2016.

Ανδρέας Φλώρος

Αναπληρωτής Καθηγητής

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Δράση καθαρισμού στο νησί του Βίδου [14/04/2024]
Δημοσίευση: 09-04-2024 11:51 | Προβολές: 1664
Σημαντική Ημερομηνία: 14-04-2024
[Έληξε]
Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (05/04/2024)
Δημοσίευση: 02-04-2024 17:22 | Προβολές: 3818
Σημαντική Ημερομηνία: 05-04-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Ημερίδας
Mέγεθος: 1.51 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 20-04-2024
Προσεχώς
Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα
Τηλ.: 26610 87860-1 - Fax: 26610 87866
e-mail: audiovisual@ionio.gr
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας