ShareThis

ΧΩΡΟΙ

  1. Κτίριο Τμήματος Ιστορίας και Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας, Ι. Θεοτόκη 72
  2. Παλαιό Ψυχιατρείο, Πλατεία Τσιριγώτη 7
  3. Ιόνιος Βουλή, οδός Μουστοξύδη (Πλατύ Καντούνι)
  4. Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, Θεοτόκη Γεωργίου 68 & Μαντζάρου
  5. Πολύτεχνο, Σχολεμβούργου 39, είσοδος Νέου Φρουρίου


Κτίριο Τμήματος Ιστορίας και Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας, Ι. Θεοτόκη 72

Πρόκειται για τις νεότερες εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου, που βρίσκονται επί της οδού Iωάννου Θεοτόκη, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία του Σαρόκο. Το Τμήμα Ιστορίας υπήρξε το πρώτο τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1985-1986. Σήμερα, είναι το μόνο αμιγώς ιστορικό τμήμα ελληνικού ΑΕΙ. Στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα συστεγάζονται το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, η Βιβλιοθήκη, καθώς και οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιονίου Πανεπιστημίου συστεγάζονται στο ίδιο κτηριακό σύμπλεγμα του οποίου η λειτουργία τους ξεκίνησε το 2009.

Παλαιό Ψυχιατρείο, Πλατεία Τσιριγώτη 7

Νεοκλασικό σύμπλεγμα κτηρίων της πλατείας Τσιριγώτη, όπου σήμερα στεγάζονται τρία τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στα κτήρια αυτά περιλαμβάνεται και το κτήριο Χαλεπάς, από το όνομα του διακεκριμένου Έλληνα γλύπτη που νοσηλεύτηκε εδώ για αρκετά. Στους χώρους του Παλαιού Ψυχιατρείου στεγάζονται το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας, το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Τα μαθήματα γίνονται σε διάφορες πτέρυγες των οικοδομημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων όπου κάποτε λειτουργούσαν τα μαγειρεία και οι κλίνες του Ψυχιατρείου. Τα βασικά κτήρια που χρησιμοποιούνται στο Παλαιό Ψυχιατρείο είναι το κτήριο Γκούσης, το κτήριο των Γραμματείων και το κτήριο Αρεταίος.

Ιόνιος Βουλή, οδός Μουστοξύδη (Πλατύ Καντούνι)

Εδώ διαμορφώθηκε και εκφράστηκε η βούληση των εκπροσώπων του Λαού των Ιονίων Νήσων για την ένωση με την Ελλάδα, η οποία και επικυρώθηκε με ψήφισμα της Ιονίου Βουλής στις 23 Σεπτεμβρίου του 1863. Το κτήριο είναι έργο του Ιωάννη Χρόνη. Κατασκευάστηκε το 1855. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό οικοδόμημα, που τη χαρακτηριστική είσοδό του συμπληρώνουν Δωρικοί κίονες. Αναστυλώθηκε το 1978 και από τότε αποτελεί την έδρα Μουσείου αφιερωμένου στους αγώνες για την ελευθερία των Επτανήσων.

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, Θεοτόκη Γεωργίου 68 & Μαντζάρου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας ξεκίνησε τη λειτουργία του ανήμερα των Χριστουγέννων, το 1998. Έχει παρουσιάσει πολλές θεατρικές παραγωγές σε όλες του τις Σκηνές (Κεντρική, Παιδική, Πειραματική). Στις παραγωγές του, που παρακολούθησαν θεατές σε πολλές πόλεις της χώρας, όπου και περιόδευσε, αλλά και στην Ιταλία, συνέπραξαν πολλοί δημιουργοί – καλλιτέχνες, εκ των οποίων αρκετοί ήταν Κερκυραίοι και φοιτητές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Πολύτεχνο, Σχολεμβούργου 39, είσοδος Νέου Φρουρίου

Πολυδιάστατο Κέντρο πολιτισμού και διασκέδασης στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, στο Νέο Φρούριο, έργο του 16ου αι., σημαντικό για την αμυντική τεχνική και αρχιτεκτονική του. Το Πολύτεχνο αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς πολιτιστικά χώρους στην Ελλάδα, σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη τοπική καλλιτεχνική δημιουργία. Παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης πλήθους δημιουργικών ανθρώπων και αποτελεί συνδετικό κρίκο των καλλιτεχνικών τμημάτων του Ιουνίου Πανεπιστημίου με το ευρύ κοινό, διατηρώντας γόνιμη συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας. Πόλος έλξης για νέους αλλά και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλές φορές ως τώρα έχει φιλοξενήσει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, εγκαταστάσεων, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικά πολιτιστικά ινστιτούτα της Αθήνας, Φεστιβάλ και πολιτιστικές κινήσεις. Στο χώρο του φιλοξενούνται σεμινάρια, προβολές και παιδικά εικαστικά εργαστήρια.

ΧΩΡΟΙ

  • Κτίριο Τμήματος Ιστορίας και Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας
  • Παλαιό Ψυχιατρείο
  • Ιόνιος Βουλή
  • Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  • Πολύτεχνο
ionio.gr
avarts.ionio.gr
erimee
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας